Quarantaine tip: leren haken en breien!

Veel mensen moeten noodgedwongen thuis werken. Dat betekent dat we meer tijd over hebben. We hoeven namelijk niet meer in de file te staan en dat kan soms tot wel twee uur per dag schelen! En hoe ga je die twee uur dan opvullen? We zijn massaal gaan bakken en puzzelen, maar er zijn nog genoeg andere dingen waar je nu mee kan beginnen. Wat dacht je van breien of haken?! 

Handwerken: niet langer voor oudere mensen

Krijg je al jeuk bij het zien van de woorden ‘haken’ en ‘breien’, juist omdat dat alleen maar geschikt zou zijn voor ouderen? Zonde! Want steeds meer mensen zijn begonnen met handwerken. En daar maak je echt de mooiste creaties mee! Wat dacht je van een sjaal (als je nu begint met breien, heb je genoeg mooie sjaals voor in de herfst en winter) of kleedjes voor op de bank? En wat dacht je van kleding voor jou, je partner, kinderen of de baby van de buren? Je kan zoveel kanten op met handwerken. Je maakt er ook toffe woonaccessoires mee. Herinner je je nog de gehaakte poef die ineens iedereen in de woonkamer had staan? Die kan je na een paar keer oefenen gewoon zelf maken!

Wat heb je nodig om te beginnen? 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom beginnen we met datgeen wat je nodig hebt om te beginnen. Allereerst zijn breinaalden natuurlijk een must. En goed wol, zoals die van Phildar of Lanarte. Weet je al hoe je moet borduren en wil je een specifiek patroon namaken? Er zijn genoeg haak- en breiboeken waar je patronen in kunt vinden om te maken. 

Ben je een beginner en heb je eigenlijk nog geen idee hoe je moet beginnen met handwerken? Kijk dan eens naar breipakketten of haakpakketten. Hierbij ontvang je brei- of haaknaalden, de garen en een duidelijke uitleg over hoe je een bepaald item na kunt maken. Zo kan je stap voor stap je nieuwe trui, sjaal, kleed of onderzetters maken.

Inspiratie opdoen? Check Pinterest en Instagram! 

Kan je wel wat inspiratie gebruiken? Dan zijn foto’s op Pinterest en Instagram natuurlijk altijd handig. Zo zie je wat anderen hebben gemaakt, welke type naalden ze hiervoor hebben gebruikt en hoeveel bollen wol ze van een bepaald merk en kleur hebben gebruikt. Vervolgens kan jij die benodigdheden in huis halen en de creaties namaken. Want een zelfgemaakte sjaal of kleed is toch veel leuker dan een ‘dertien in een dozijn’-sjaal?!

Related posts

Leave a Comment