Klokken: trends en ontwikkelingen op wonen gebied

Klok trends

Klokken lijken een weinig spannend onderdeel te zijn van de woon wereld. Maar niets is minder waar. De laatste jaren zijn er redelijk wat nieuwe typen en stijlen klokken op de markt gekomen die echt wat toevoegen aan je interieur. Een klok gebruiken we allang niet meer louter om de tijd aan af te lezen. Eigenlijk gebruiken we deze vandaag de dag meer als een decoratie object. Iets om een kale saaie muur mee op te breken. Klokken kosten geen rib uit je lijf, zijn gemakkelijk verplaatsbaar en dienen naast esthetisch ook praktisch nut. In dit artikel zullen we een aantal interessante nieuwe opties bespreken.

LP klokken

Erg hot op dit moment zijn de LP klokken. Dit zijn simpelweg klokken die gemaakt zijn met oude LP platen. Past helemaal natuurlijk in de vintage interieur stijl die we steeds vaker terugzien in de Nederlandse huishoudens. LP klokken zijn nog lastig te vinden in Nederland. Het voornaamste verkooppunt van dit soort klokken in Nederland is Klokkenconcurrent.

Koekoeksklokken

Koekoeksklokken gaan natuurlijk al een tijdje mee. Dan hebben we het over eeuwen. De koekoeksklok komt oorspronkelijk uit het Zwarte Woud in Duitsland en is daar een paar eeuwen geleden uitgevonden en in zwang geraakt. Tegenwoordig is iedereen wel bekend met de koekoeksklok. Voornamelijk vanwege de koekoeksroep.

Koekoeksklokken het idee an sich is dus niets nieuws aan. Wel nieuws is dat we zien dat de koekoeksklok steeds vaker in een modern jasje gestoken wordt. Zo zijn er koekoeksklokken te verkrijgen in meer frisse kleuren zoals smetteloos wit, groen, blauw en zelfs roze.

Kalenderklokken

Kalenderklokken geven naast de juiste tijd, ook de datum en dag aan. Kalenderklokken hebben vaak ook een extra grote en duidelijke weergave. Dit maakt het bij uitstek een geschikte klok voor zowel kinderen om klok te leren kijken of voor senioren die enige moeite hebben om bij te houden welke dag het ook al weer is.

Digitale klokken

Sommige mensen kunnen absoluut niet tegen het tikken van een klok. Indien jij ook een van die mensen bent, dan ben je het beste af waarschijnlijk met een digitale klok. Ook digitale klokken kunnen erg fraai zijn qua uiterlijk, al is het dan wel zaak om te kiezen voor een top merk zoals AMS bijvoorbeeld.

Het fijne aan klok aankopen is dat ze in principe een leven lang mee kunnen gaan. Het kan zijn dat het uurwerk na verloop van tijd aan vervanging toe is, maar deze is ook gemakkelijk los te bestellen bij webshops zoals klokkenconcurrent.nl. Zo kan een klok van generatie op generatie over blijven gaan.

Related posts

Leave a Comment