Onmisbare klokken: de checklist

onmisbare klokken

Een huis zonder klokken is een vreemd gezicht. Wanneer je op de bank gaat zitten, ga je toch zoeken naar een klok. Wij mensen zijn zo getraind om bezig te zijn met de tijd, dat het niet goed voelt als we hier geen zicht op hebben. Eigenlijk wil je dan ook in vrijwel iedere kamer van het huis een klok hebben. Maar wat voor type klok past bij welke kamer? En wat dienen de eigenschappen te zijn van een klok voor een bepaalde ruimte? We zullen in dit artikel een lijstje geven van onontbeerlijke klokken.

1. Grote wandklok voor de woonkamer

Voor de woonkamer prefereren de meeste mensen om een grote wandklok te hangen aan de muur. Met name de DIY klokken zijn de laatste tijd erg populair geworden. Een DIY klok is een klok waarbij je zelf de wijzers en de cijfers aan de muur dient te bevestigen.

2. Keukenklok

Nuttig hier is met name een digitale klok, zodat uitermate nauwkeurig de tijd afgelezen kan worden. Voor fanatieke koks kan dit een pre zijn omdat zij op de seconde precies willen weten hoe lang iets al kookt et cetera. Dit soort klokken zijn te verkrijgen bij klokkenshop.

3. Badkamer klokken

Badkamer en douche klokken, het spreekt voor zich dat deze waterdicht moeten zijn. Een douche klok dient over zuignapjes te beschikken zodat je deze op de muur kunt bevestigen in de douche cabine. De tijdweergave van deze klokken moet extra duidelijk zien, zodat je ze ook in de stoom van een warme douche of bad kunt waarnemen.

4. Tuinklokken

Ook tuinklokken moeten natuurlijk waterdicht zijn. Met de vele regen die we in Nederland kennen zou een klok die niet waterdicht is, het niet lang volhouden. Voor in de tuin zijn met name de dubbelzijdige klokken populair die ingezet kunnen worden als stationklok.

5. Slaapkamer klokken

Key voor de slaapkamer met name is dat het een stille klok betaamt. Niets kan storender zijn bij het in slaap vallen dan een luid tikkende klok. Alsmede, is het fijn om een slaapkamer klok te hebben die ook de temperatuur aangeeft. Dit soort klokken in Nederland te verkrijgen bij klokkenshop.com. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de temperatuur van de slaapkamer een positieve of negatieve impact kan hebben op de kwaliteit van de slaap. Zo rond de 20 graden is prima voor slaap, maar veel warmer dan 24 graden heeft een nadelig effect op de kwaliteit van het slapen. Om dit in de gaten te kunnen houden is het zaak om een stille digitale klok aan te schaffen met temperatuur weergave. 

Related posts

Leave a Comment