De mooiste planten en bloemen voor binnenshuis

Iedereen houdt wel van mooie planten en bloemen in huis. Maar welke soorten zijn nou het mooist? Wij hebben een aantal toppers voor je op een rij gezet!

De Spathiphyllum

De Spathiphyllum wordt ook wel de “Lepelplant” genoemd. Dit komt omdat de witte bloem van deze plant op een lepel lijkt. Van deze plant bestaan zo’n 40 soorten. Een aantal van deze soorten worden vaak gebruikt als luchtfilterende kamerplant. De Lepelplant is dus niet alleen mooi, ook nog eens handig! Er zijn zelfs een aantal kleinere soorten die als aquariumplant gebruikt kunnen worden. Omdat de Spathiphyllum oorspronkelijk uit het regenwoud komt, zal het je niks verbazen dat deze veel water nodig heeft om mooi te blijven. Het is zelfs zo dat je deze plant niet kan verdrinken. Om deze plant mooi te houden is het ook belangrijk dat deze af en toe besproeit wordt, vooral in de winter wanneer de kachel voor een lage luchtvochtigheid zorgt. Daarnaast is besproeiing ook goed tegen insecten. Een voordeel is dat deze plant weinig zonlicht nodig heeft. Het is zelfs zo dat de Lepelplant niet goed tegen teveel zonlicht kan. Zet hem dus niet recht in de felle zon.

De Exacum Affine

De Exacum Affine wordt ook wel “Bitterblad” of “Bitterkruid” genoemd. Deze plant heeft meestal opvallende blauwe, roze of witte bloemen met felle gele meeldraden in het midden. Deze plant is klein en compact, zeer geschikt dus voor in de kamer. In de zomer kunnen ze bij voldoende warmte ook buiten worden gezet zoals in potten of bloembakken. De Exacum Affine kan echter niet goed tegen felle zon, zet ze dus niet recht in de zon. Het Bitterblad heeft veel water nodig, maar niet teveel; bij teveel vocht gaan de wortels namelijk rotten. zorg dus dat de aarde licht vochtig blijft, zonder dat er water in blijft staan. 

Peperomia Lilian

Nummer 3 op ons lijstje is de “Peperomia Lilian”, ook wel het “Peperplantje genoemd”. Dit komt omdat deze plant verwant is aan peper. Peperomia betekent dan ook letterlijk “lijkt op pepers”. De Piperaceae plantenfamilie bestaat uit meer dan 1500 soorten. Vaak zijn dit kruiden. De bloemen zijn hiervan meestal niet spectaculair, maar het gaat dan ook vooral om de bijzondere bladvormen en kleuren. 

Alle drie deze kamerplanten zijn te verkrijgen bij Kwekerij de Groot.

Related posts

Leave a Comment