Verzorg je houten meubels met deze tips

Houten meubels zijn niet meer weg te denken in ons interieur. Het geeft een natuurlijke uitstraling, iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Echter zijn houten meubels erg gevoelig en heeft het de juiste verzorging nodig. Hout is er gevoelig materiaal en moet daarom zorgvuldig worden behandeld. Voor elke houtsoort is namelijk een andere verzorging nodig. Wil jij meer weten over de verzorging van de houten meubels in jouw interieur? Wij zetten de verzorging van hout even op een rijtje. 

Vochtplekken op hout

Vele houtsoorten zijn niet vochtbestendig. Daarom willen wij benadrukken: maak vochtvlekken direct schoon met een droge doek. Blijven er toch nog kringen zichtbaar. Dan kun je het hout bewerken met paraffineolie. Hiermee voorkom je de kringen enigszins.

Schoonmaken en onderhouden van de meubels

Veel mensen vinden het vast niet erg om te horen dat je houten meubels niet te vaak hoeft schoon te maken. Een lak aanbrengen eens in de zoveel tijd is vaak al voldoende, tenzij bij vochtvlekken, daarbij dient meteen gehandeld te worden om de schade te beperken. 

Schuren van de meubels

Blijven de vlekken zichtbaar na een grondige schoonmaak van je houten meubel? Dan wordt het tijd voor schuren. Het schuren moet altijd in de lengterichting, doe het niet te hard en te wild, want anders wordt het houten meubel lelijk. 

Low budget optie

Heb je alles geprobeerd? Maar de vlekken op je houten meubels blijven duidelijk zichtbaar. Probeer dan eens creatief na te denken over hoe je zelf misschien een houten meubel kan maken. Had je een salontafel met wieltjes en wil je die nu zelf in elkaar zetten. Dan kun je zwaarlastwielen van WielenOutlet bestellen. Zij hebben een veel verschillende wieltjes in verschillende maten en kleuren die perfect passen bij jouw interieur. 

Related posts

Leave a Comment