Zo maak je je huis en tuin klaar voor de lente

De lente staat weer voor de deur, de temperatuur gaat langzaam maar zeker weer omhoog dus het is weer tijd om je huis en tuin klaar te maken voor deze tijd. Er zijn allerlei werkzaamheden die je moet verrichten om alle restanten van de herfst en winter weg te halen en om de nadelen van de warme maanden zoveel mogelijk te voorkomen. Met de onderstaande tips kan je hiervoor zorgen.

De herfst en winter zorgen voor veel vuil

Doordat alle bladeren van de bomen vallen ligt waarschijnlijk heel je tuin onder, ook de dakgoten van je huis kunnen vol liggen en daardoor ook verstopt raken waardoor het water niet meer goed kan weglopen, de goten kunnen door het gewicht zelfs kapot gaan. Ook kunnen deze bladeren een broeinest zijn voor allerlei insecten en ander ongedierte. Omdat er in deze periode veel nattigheid valt, hebben mossen en algen vrij spel om te groeien. Hierdoor ontstaat er groene aanslag op je terras en tuinpad. Het is zaak om deze in het voorjaar ook te verwijderen. Om terrassen en tuinpaden schoon te maken kan je een emmer vullen met lauw/warm water en dit aanvullen met een grote hoeveelheid (strooi)zout, hierdoor zal de groene aanslag weggaan.

De grote schoonmaak

Veel mensen vinden het fijn om met een fris huis het voorjaar in te gaan, de grote schoonmaak is dus ook iets wat in veel huishoudens plaatsvindt. Vaak trekken mensen er een hele dag voor uit om alle kamers grondig schoon te maken. Het schoonmaken van je huis is belangrijk om alle bacteriën en vuiligheid weg te halen, deze kunnen met warmte groeien en er kunnen hier insecten op afkomen.  

Vliegenramen

Het is belangrijk om tijdens de lente en de zomer het huis dagelijks te kunnen doorluchten, het zorgt er namelijk voor dat de temperatuur binnen aangenaam is. Ook zorgt het ervoor dat de luchtvochtigheidsgehalte omlaag gaat, waardoor schimmels en huismijten geen kans krijgen om te groeien en waardoor er veel minder stof in de lucht hangt. Als je geen vliegenraam hebt en je zet de ramen open dan loop je natuurlijk de kans dat er veel vliegende insecten en ander ongedierte naar binnen komt, dit wil je natuurlijk voorkomen. Veel mensen gaan om die reden een vliegenraam kopen, hiermee kun je zonder zorgen een raam openzetten.

Related posts