Fashiontrends voor de zomer van 2019

fashiontrends 2019

Er is maar weinig dat zo vaak veranderd als de trends op het gebied van mode. Vaak is het niet bij te houden wat er nu wel en wat er juist niet in de mode is. Ben jij op zoek naar een leuke outfit voor in de zomermaanden, maar heb je geen idee wat je moet kopen? Lees dan snel deze blog met een aantal aankomende trends op het gebied van mode en wordt een ware trendsetter!

1. Vintage en retro kleding

Iets wat je steeds vaker ziet terugkomen in het straatbeeld is de terugkeer van vintage en retro dameskleding. Deze kledingstukken zijn vaak gebaseerd op de periode tussen de jaren ‘20 en ‘70 van de vorige eeuw. Uiteraard zijn de kledingstukken niet echt in deze tijd gemaakt, maar zijn hier wel op gebaseerd. Met een frisse blik zijn vervolgens geheel eigentijdse kledingstukken gemaakt die zijn gebaseerd op het verleden. Hartstikke leuk!

2. Dierenprint jurken

Een trend die niet per se van dit jaar is, maar wel steeds groter wordt zijn de dierenprints. Uiteraard is dit allemaal namaak, want het dragen van echte dierlijke materialen is tegenwoordig not done. Daar waar het dragen van een panterprint jurk een aantal jaren geleden nog werd gezien als zeer gedurfd (en misschien wel een tikkeltje ordinair), is dat nu helemaal anders. Steeds vaker zie je bepaalde dierenprints terugkomen in kleding en accessoires. Van panterprint jurken tot luipaard tassen en van tijgerprint vesten tot t-shirts. Zo bepaal je zelf of je all the way gaat of subtiel een dierenprint in je outfit wilt verwerken.

3. Felle kleuren

Felle kleuren gaan ook een steeds grotere rol spelen in de fashion. Daar waar het in fashion toch vaak ging over de wat grauwere kleuren, is dat in 2019 wel anders. Hoe feller hoe beter! Ook zie je steeds vaker dat felle kleuren met elkaar gecombineerd worden, zoals de onwijs populaire kleurencombinatie geel en roze. Eigenlijk kan het niet fel genoeg! Op diverse modeshows zag je de modellen al lopen in neon geel en groen. Met name in de zomermaanden val je zo extra op tussen de meute!

4. De fietsbroek

Tot slot een trend waarvoor je wel stevig in je schoenen moet staan: het dragen van een fietsbroek. Tot een aantal jaar geleden werd de fietsbroek nog gezien als één van de meest lelijke kledingstukken, maar de fashion industrie weet als geen ander hoe je dit 180 graden moet draaien. Het gaat hier wel om de korte fietsbroek en het is niet de bedoeling dat je dit kledingstuk gaat dragen als broek (uiteraard moet je dat zelf weten). Zie het eerder als een “zomerlegging” waar je een loszittend kledingstuk als top draagt.

Related posts

Leave a Comment