VOORBEREIDINGEN VOOR JE REIS NAAR BOTSWANA

safari botswana

Voordat jij je safari botswana begint, zijn er een aantal zaken die je in Nederland moet regelen om het land binnen te komen. Zonder deze dingen bestaat de kans dat je het land niet in mag. Hieronder drie zaken die je absoluut niet mag vergeten voordat je op reis gaat naar Botswana. 

PASPOORT

Botswana ligt natuurlijk niet in Europa, dus met een ID reizen kan helaas niet. Iedereen heeft een paspoort nodig om naar Botswana te kunnen reizen. Maar aan dit paspoort zitten ook nog een aantal voorwaarden. Ten eerste moet het paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn als je gaat reizen. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal één lege visumpagina hebben voor een stempel van de douane. Zeker handig om dit nog extra na te kijken voordat je op reis gaat.

VISUM

Veel toeristen vragen zich af of zij een visum nodig hebben voor hun reis naar Botswana. In principe als je een toerist bent, met een Nederlandse nationaliteit en je verblijft minder dan drie maanden in Botswana, dan hoef je geen visum aan te vragen. Wil je langer dan drie maanden verblijven in Botswana, dan is het handig om contact op te nemen met de ambassade van Botswana. 

Maar hoewel je dus als toerist meestal geen visum nodig hebt voor je reis, zijn er wel andere documenten die je nodig hebt. Als eerst moet je in bezit zijn van een eventuele terugvlucht of een vlucht naar een andere bestemming. 

VACCINATIES

Tijdens je safari door Botswana kan je te maken krijgen met verschillende infectieziekten. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. In principe worden vaccinaties alleen aanbevolen en niet verplicht. In Botswana is er een vaccin verplicht, namelijk het gele koorts-vaccin. Maar deze is alleen verplicht als je in de week voor vertrek nog in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Ook is het vaccin verplicht als je in een gele koort-land bent opgestapt voor het vliegtuig. 

Een vaccinatie afspraak maken is heel gemakkelijk. Er zijn meerdere plekken waar dit kan, bijvoorbeelde de GGD. De GGD bevindt zich door heel Nederland. Een bezoekje aan de GGD brengt wel kosten met zich mee, maar vaak worden deze vergoed door je zorgverzekering.

Related posts