Hoe creëer je meer sfeer in je slaapkamer

Er zijn een aantal oplossingen waarmee u uw slaapkamer meer sfeervoller kan maken, of een plek van kan maken waar u helemaal tot rust kan komen. Een goed voorbeeld hiervan is het zen-interieur, waarin een aantal punten belangrijk zijn om het zen-gevoel over te kunnen brengen.

Lichte inrichten, in het breedste zin van het woord

Het belangrijkste is dat de kamer licht ingericht is. Probeer de zon zoveel mogelijk de kans te geven om binnen te komen in je slaapkamer, bijvoorbeeld via gordijnen. Gordijnen zijn over het algemeen erg aanwezig in de kamer door de grootte, en kan hierdoor drukkend over komen. Een andere manier is via jaloezieën, deze nemen minder ruimte in beslag en daarmee bepaald u heel makkelijk hoeveel licht u in de kamer wilt toelaten. Daarnaast laten gordijnen vaak nog wat licht door, wat in tegenstelling tot jaloezieën niet het geval is, u kunt ze namelijk helemaal dicht doen. Jaloezieën of houten lamellen zijn dus de ideale oplossing om een lichte ruimte te creëren. Daarnaast is het van belang dat er niet teveel objecten in de kamer aanwezig zijn, dit brengt namelijk onrust. Probeer de kamer zo weinig mogelijk te vullen met voorwerpen.

Natuurlijke kleuren

Naast licht, zijn natuurlijke kleuren en producten in een zen-kamer belangrijk. Een belangrijke natuurlijke materiaal zijn hierbij aardtinten. Het gebruik van eiken of walnoothout als jaloezieën passen hier dus goed bij. Daarnaast is het van belang de meubelen of eventuele wanddecoratie ook in deze tinten te kopen of verven. Ook kunt u het aanvullen met lichte pastelkleurige tapijten en een paar accessoires, houdt het licht! Deze spullen dienen hierbij zo min mogelijk in beeld te zijn, maak dus gebruik van opbergkasten. Een rustige en opgeruimde geest staat namelijk centraal bij een zen-kamer.

Verlichting

Als laatste, maar dan ook niet het minst belangrijkste is de verlichting. Het beste is gebruik te maken van de natuurlijke verlichting: de zon, echter is dat vaak niet mogelijk om de hele dag van de zon gebruik te kunnen maken en er zijn genoeg oplossingen hiervoor. U kunt het namelijk aanvullen met natuurlijk kaarslicht of waxinelampjes, maar praktischere oplossingen zijn schemerlampen. Deze schemerlampen geven een aangenaam en rustgevend gevoel, en daar draait het natuurlijk ook om.

Related posts