Tips van een loodgieter voor het kopen van een cv-ketel

Staat u op het punt om een nieuwe cv-ketel te kopen? Er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden als u een nieuwe cv-ketel koopt. Daarbij kunt u uw radiatoren laten vervangen voor vloerverwarming, of bijvoorbeeld voor designradiatoren. Veel mensen hebben een hekel aan de traditionele, witte radiatoren in hun woonkamer. Deze radiatoren vallen meteen op en sluiten vaak niet aan bij de rest van uw interieur. Dit is zonde, want het kan uw woonkamer een rommelige uitstraling geven! Gelukkig zijn er verschillende manieren om de radiatoren in het interieur van uw woonkamer weg te werken. Denk aan het gebruik van speciale frontjes, die heel eenvoudig op een bestaande radiator bevestigd kunnen worden. Een loodgieter kan u hier meer over vertellen.

Een moderne combiketel voor in huis kopen

Voorheen was het heel gebruikelijk om als woningbezitter voor een combinatie van een losse cv-ketel en een losse boiler te kiezen. Een groot nadeel aan deze combinatie is het feit dat u twee apparaten moet laten onderhouden. Tegenwoordig is het verstandiger om voor een zogenaamde combiketel te kiezen. Een combiketel is een apparaat die beide losse apparaten met elkaar combineert tot een nieuw model. Zo hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden en zal ook uw energieverbruik afnemen.

Bij deze combiketels kunt u op verschillende aspecten letten. Kijk bijvoorbeeld naar de capaciteit van de combiketel, het rendement hiervan, enzovoorts. Het is niet per definitie de meest verstandige keuze om voor een combiketel met het hoogste rendement te kiezen. Een combiketel met een hoog rendement levert namelijk nauwelijks een energiebesparing op, wanneer de isolatie van uw woning al erg goed is. Mocht de isolatie in huis minder goed zijn, dan doet u er juist wel verstandig aan om voor een hr- of vr-ketel te kiezen. ‘HR’ staat hierbij voor hoog rendement, ‘VR’ voor verbeterd rendement.

Advies over de aanschaf van een cv-ketel

Het kan behoorlijk lastig zijn om een geschikte cv-ketel te vinden voor uw woning. Schakel de hulp van een loodgieter of installateur bij u in de buurt in, om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze. Een installateur heeft vaak een goed beeld van de mogelijkheden die u tegenwoordig heeft. Zo kan de installateur in de mogelijkheden voor u op een rijtje zetten, wat het makkelijker maakt om een weloverwogen keuze te maken. Voor welk type cv-ketel kiest u?

Bron: loodgietersdelft.nl

Related posts