Hoe creëer je een veilige babykamer?

Een babykamer hoort natuurlijk lief en leuk te zijn. Het moet een mooi plekje worden voor jouw kindje. Maar een babykamer hoort natuurlijk ook veilig te zijn. De veiligheid van je baby staat immers voorop. Hoe creëer je een veilige babykamer?

De plek van het bedje

Kijk altijd goed naar de plek van de meubels in de babykamer. Let erop dat als de baby rondkruipt, er geen scherpe voorwerpen zijn waar hij of zij zich aan kan stoten. Let ook goed op de plek van het bedje van je kind. Het bed mag bijvoorbeeld niet pal naast de verwarming staan. Hierdoor krijgt je baby het te warm of kan hij zich eraan verbranden. Kijk goed naar de koordjes van gordijnen. Deze mogen absoluut niet in het bedje terecht komen met als gevolg dat je baby er misschien in verstrikt kan raken. Pas ook op met stopcontacten.

De temperatuur

De temperatuur is ook erg belangrijk in de babykamer. Baby’s zijn enorm gevoelig voor temperatuur verwisselingen. Ze kunnen de lichaamstemperatuur nog niet goed zelf regelen. Zorg er daarom voor dat het bed niet direct in de zon staat. Zorg er ook voor dat de temperatuur in de kamer constant is, tussen de zestien en twintig graden. Ventilatie hoort ook bij het veilig houden van de babykamer. Ventileer het kamertje altijd door het ventilatierooster licht te openen, ook als je baby in de kamer is.

De verf in de babykamer

Tijdens het klussen zelf moet je ervoor zorgen dat alles veilig gebeurt. Ook als je zwanger bent kan blootstelling aan slechte stoffen invloed hebben op de ontwikkeling van je ongeboren baby. Maak daarom gebruik van oplosmiddelarme verf. Zo voorkom je schade bij je baby en ben je voordat de babykamer af is al verantwoord bezig. Ventileer de babykamer na het klussen voldoende, zodat de baby niet in een kamer vol met verflucht terecht komt.

Natuurlijk moet de babykamer buiten veilige materialen ook leuke spulletjes bevatten. Denk aan leuke muurstickers, een mooie schommelstoel, een goede kast, een mooi bedje en ga zo maar door. Je kan hem helemaal naar jouw smaak inrichten, zolang het maar veilig gebeurt en het op tijd af is.

Related posts