Passend beddengoed in de slaapkamer

Het inrichten van je slaapkamer is een verhaal apart. Dit komt mede doordat het beddengoed bepaalt hoe de sfeer in de kamer wordt. En natuurlijk willen we een HIP dekbedovertrek Het beddengoed wordt echter om te tijd weer verschoont en zo verandert de indruk van je kamer. Om te voorkomen dat je interieur er als een mis match uit ziet kun je daar bij het inrichten rekening mee houden.

Het beddengoed niet aanpassen?

Het lijkt soms logischer om het beddengoed te kopen op basis van hoe je slaapkamer eruit ziet. Dat is echter lastiger gedaan dan men zal denken. Probeer het eens omgekeerd. Vaak is een slaapkamer namelijk specifiek ingericht op smaak. Motiefjes in gordijnen zijn moeilijk te combineren of wellicht een bepaalde kleur verf die overal mee vloekt. Voor een moderne look zijn plissegordijnen perfect en makkelijk te combineren. En zo willen kinderen vaak hun eigen bed overtrekken uit kiezen en daarbij geen rekening mee met de stijl.

Beddengoed als decoratie

Je kunt jezelf afvragen, waarom kiezen we dan niet voor wat neutralere kleuren voor het gemak. Dan hoeft de rest van het interieur niet zo moeilijk afgestemd worden. Hier zijn meerdere redenen voor. Een mooie kleur of decoratie kan zorgen voor een mooie blikvanger voor de kamer. Zodat het een leukere sfeer heeft. Behang, gordijnen of vloerbedekking hebben dat effect minder snel.

En doordat het beddengoed toch verschoont moet worden is er meer variatie mogelijk.

En daarbij kun je tegen je kinderen moeilijk nee zeggen wanneer ze hun eigen beddengoed willen uitkiezen.

Effen beddengoed

Ook wanneer je sowieso effen of anderszins neutraal beddengoed wilt gebruiken, is het maar de vraag wat je met de rest van de stoffering wilt doen. Behalve de opdruk kan namelijk ook het materiaal van het beddengoed uitmaken.

Kies je bijvoorbeeld voor luxe, glanzende dekbedovertrekken kun je een chique slaapkamerinrichting creëren als je de rest ook bedaard houdt. Een vrolijk gordijntje met landelijke print zou daar afbreuk aan doen.

Moeilijke kleuren

Als je tamelijk uitgesproken of ongebruikelijke kleuren gebruikt op de vloer of wand van een slaapkamer, krijg je vrijwel zeker problemen met het vinden van geschikte dekbedovertrekken. Dat kan ook het geval zijn wanneer de kleuren in kwestie vrij zacht zijn. Het aantal kleuren waarin je overtrekken kunt kopen is namelijk verre van eindeloos, om maar te zwijgen over het aantal kleuren waarin hoeslakens beschikbaar zijn. Om de een of andere onbegrijpelijke reden worden dekbedovertrekken namelijk nooit geleverd met bijpassende hoeslakens. Daarom is het doorgaans al heel wat als je het overtrek weet te matchen met een stel hoeslakens. Als het dan ook nog bij de gordijnen moet passen…

Een neutrale stoffering in de slaapkamer

Een neutrale stoffering van de slaapkamer maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Leuke, vrolijke, schattige, hippe, mooie en kunstzinnige dekbedovertrekken om de aankleding op te halen zijn er immers genoeg.

Related posts