Houd hier rekening bij het renoveren van je plafond

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken wanneer je wil gaan voor een renovatie van het plafond. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de keuze voor een systeemplafond. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bi dit plafond en waarom dit plafond, bestaande uit plafond platen een goede keuze is voor zowel thuis als op kantoor.

Wat is het voor een plafond?


Eerst is het dan handig om te kijken wat het precies voor een plafond is. Een systeemplafond is namelijk een plafond wat veel voorkomt, maar de naam doet niet altijd direct een belletje rinkelen. Het plafond is gemaakt van twee losse onderdelen. Het eerste daarvan is een geraamte. Dit wordt opgehangen onder het originele plafond waardoor er dus een soort tweede plafond ontstaat. In dit geraamte worden vervolgens de platen opgehangen. Deze platen in combinatie met het geraamte vormen dan dus ook gezamenlijk het nieuwe plafond. Het grootste voordeel zit hem dan ook direct in de manier waarop het plafond opgehangen wordt. Omdat dit namelijk vrij gemakkelijk is, kan iedereen dit zelf ook doen. Een ideale manier dus om het plafond te renoveren wanneer je toe bent aan iets nieuws in de woning of op kantoor.

Wat zijn de voordelen?


Aan een plafond als deze zitten dan ook verschillende voordelen verbonden. Zoals we net al aangaven is het een plafond dat gemakkelijk zelf te installeren is. Hierdoor kost het direct veel minder geld dan wanneer iemand het plafond voor je moet maken. Daar komt bij kijken dat het plafond zelf ook al vaak een stuk goedkoper is dan wanneer je op zoek gaat naar een ander plafond. Vervolgens komt daar dus ook bij dat het plafond een tweede ruimte creëert. Tussen het originele plafond en het nieuwe plafond ontstaat dus een ruimte waar kabels en buizen opgeborgen kunnen worden. Op die manier is de ruimte veel meer opgeruimd en netter dan wanneer alles in het zicht is. Vervolgens zitten er ook nog voordelen aan de akoestiek in de ruimte. Ook deze wordt namelijk vele malen beter door het gebruik van plafond platen. Het laatste voordeel is het gemak van vervangen. De platen zijn allemaal los waardoor deze dus ook los verkrijgbaar zijn. Mocht er bijvoorbeeld iets kapot gaan, kan je direct een plafond plaat vervangen in plaats van dat het hele plafond ineens vervangen moet worden wanneer er dan iets mis gaat.

Nog tips nodig voor het verbouwen van je huis? Klik hier!

Related posts