Veiliger wonen met deze tips!

Woon je in een buurt waar veel inbraken of overvallen zijn? Dan kan het zijn dat je jezelf niet meer veilig voelt in huis. Dit is natuurlijk erg vervelend en niemand zou zich zo moeten voelen! Gelukkig zijn er veel maatregelen die je kunt nemen om weer een veilig gevoel te krijgen. Hieronder staan enkele maatregelen toegelicht! 

Camera’s 

Als een inbreker doorheeft dat er camerabeveiliging aanwezig is dan gaan ze al snel jouw huis voorbij. Het is veel aantrekkelijker om ergens in te breken waar geen camera’s aanwezig zijn. Een goede tip is om te investeren in een buitencamera. Zorg dat deze camera zichtbaar is om inbrekers af te schrikken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een dummy camera, maar als ze dan wél inbreken. Tja, dan heb je er vrij weinig aan. Met een buitencamera kun je in ieder geval de beelden terugkijken en gebruiken om de inbrekers op te sporen. 

Naast een camera kun je ook bij de deur stickers plakken waarop staat dat het terrein beveiligd is. Wel is het handig om dan iets van een dummy camera te hebben, anders komt het ook niet echt geloofwaardig over. 

Omheining

Veel mensen zullen denken dat een omheining ervoor zorgt dat je veiliger bent. Niets is minder waar. Juist bij een omheind huis, zullen inbrekers vaker langskomen. Waarom? Omdat ze door de omheining juist mooi uit het zicht blijven. Zo kunnen ze gemakkelijk de daad doen en weglopen alsof er niets is gebeurt. Als je geen omheining hebt, dan is de kans dat een buur of voorbijganger wat heeft gezien een stuk groter. Daarnaast zullen weinig mensen bij een huis inbreken, waar veel zicht op is. Dat zijn allemaal extra risico’s die ze niet willen lopen. 

Wat je wel kunt doen als je toch wel een omheining wilt, is het nemen van een hond. Deze kun je binnen jouw omheining vrij laten lopen. Honden schrikken inbrekers vaak af, maar je moet er wel voor zorgen dat jouw hond kan waken. Het heeft natuurlijk weinig zin als jouw hond op de eerste beste persoon rent om geaaid te worden.

Het aanschaffen van een hond of een camera kan natuurlijk wel een duur grapje zijn. Gelukkig kun je ook kijken naar goedkope alternatieven zoals een dummy camera. Hopelijk kun je met deze tips jouw huis veiliger maken!

Related posts