3 redenen voor het nemen van een gietvloer in de woonkamer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer kan het lonend zijn om een kijkje te nemen bij een gietvloer. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende keuzes die je kunt maken, maar een gietvloer is een vrij onbekende en nieuwe variant voor een vloer. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bij de gietvloer en wat dit precies voor vloer is. Uiteraard gaan we ook kijken naar de verschillende voordelen die de vloer kan bieden.

Wat is het voor een vloer?


Allereerst is het dan belangrijk om te kijken wat voor een vloer het precies is. In tegenstelling tot de bekendere vloeren wordt deze vloer niet gelegd, maar gegoten en dat is dan ook direct waar de vloer zijn naam van krijgt. Er wordt een mengsel gemaakt van verschillende ingrediënten wat uiteindelijk zorgt voor een mengsel. Dit mengsel zal vervolgens door een professional gegoten worden over de ondervloer. Bij de volgende stap is het vooral belangrijk om te wachten. Het kan namelijk per laag wel een paar uur duren voor de vloer droog is en wanneer de vloer bestaat uit meerdere lagen, kan het dus meerdere dagen duren voor de vloer daadwerkelijk opgedroogd is. Te vroeg over de vloer lopen kan er helaas voor zorgen dat er voetafdrukken blijvend in de vloer blijven staan. De vloer kan uit verschillende mengsels ontstaan wanneer er verschillende eigenschappen aan de vloer moeten zijn. Denk aan een vloerverwarming die er onder komt of juist en verende vloer in kinderkamers.

Voordelen van die gietvloer woonkamer


Het grootste voordeel aan de vloer is de egaliteit van de vloer. Doordat het geheel egaal is, is het onmogelijk voor vuil om te blijven hangen achter randjes die in andere vloeren zitten. Dit maakt het vervolgens ook veel makkelijker om de vloer schoon te houden. Een stofzuiger blijft niet hangen achter een vervelend randje en ook de dweil kan er makkelijker langs. Daarnaast heeft de vloer uiteraard een hele aparte en mooie uitstraling die bijpassend kan zijn bij allerlei soorten interieurs. Op die manier is het dus altijd mogelijk om een passende vloer te vinden.

Tot slot


Een gietvloer woonkamer is dus een ideale vloer om een hoop verschillende redenen. Wanneer je er helemaal uit bent, wordt het tijd om te gaan kiezen welke kleur je precies van de vloer wil en hoe de vloer afgewerkt moet worden in huis.

Related posts

Leave a Comment