Combineer een betonnen vloer in je woonkamer

Een betonvloer voor in de woonkamer is praktisch en mooi. Iedereen kan zijn eigen interieur stijl combineren met deze schitterende en makkelijk te onderhouden vloer. Een betonvloer voelt prettig aan en is daarnaast ideaal voor een huis met vloerverwarming. De naadloze vloer verbindt diverse ruimtes aan elkaar en zorgt voor een ruimtelijke sfeer. Maar welke interieurstijlen passen nou het best bij een betonnen vloer? In dit blog zullen er verschillende stijlen met elkaar worden vergeleken.

Scandinavisch interieur

De basiskleuren van het Scandinavische interieur zijn wit en lichtgrijs. De lichtgrijze betonvloer en witte muren zijn kenmerkend voor deze stijl. De trap, kozijnen en deuren zijn meestal wit geverfd en dit zorgt dan ook voor een vredige sfeer. De lichte kleuren in combinatie met natuurlijke elementen maakt dit interieur compleet. De natuurlijke elementen pas je toe op verschillende manieren, bijvoorbeeld een houten tafel of keukenblad. Je moet oppassen dat de sfeer niet ‘kil’ wordt. Zorg daarom voor warme materialen zoals wol of een dierenvacht. In Scandinavië zijn de mensen ook dol op grafische printjes. De printjes geven het rustige interieur net wat extra pit.

Landelijk interieur

Door de vele mogelijkheden van een betonnen vloer, is de betonlook ook schitterend te combineren met de landelijke interieurstijl. De vloer is namelijk leverbaar in diverse kleuren, zelfs de combinatie van twee kleuren is mogelijk. Iedereen denkt bij een betonnen vloer vaak aan een modern en industrieel interieur. Niks is minder waar en de vloer kan juist tot zijn recht komen bij een landelijk interieur. De robuuste en pure materialen zijn typerend voor de landelijke look en geven karakter aan je woonkamer.  De één gaat voor een nostalgisch karakter en de ander voor handgeschilderde meubels. Vaak gaat het landelijke gepaard met brocante elementen.

Industrieel interieur

De meest gekozen kleur voor de betonlook is grijs, lichtgrijs of antraciet grijs. Ondanks dat grijs een neutrale kleur is geeft het een krachtige en industriële sfeer aan je interieur. De naam van het interieur zegt het natuurlijk al, er worden industriele elementen gebruikt. Om dit interieur goed toe te passen kan je de betonnen vloer uitstekend combineren met industriële lampen of een vintage bank. Denk ook aan muren waarbij je de bakstenen nog kan zien en deuren met een metalen frame. De kleuren die je vooral tegenkomt bij dit interieur zijn  zwart en bruin. Materialen zoals wol en textiel gebruik je als je wat meer warmte en sfeer wilt toepassen.

Related posts