Tips voor wanddecoratie

Ben je net verhuisd of wil jij jouw interieur een andere twist geven door middel van wanddecoratie? De wanddecoratie komt vaak bij het inrichten van je huis op het laatste moment. Het is een klein detail waar je pas mee aan de slag gaat als al je meubels een plekje hebben. Toch maakt wanddecoratie een groot verschil, het zorgt voor sfeer en kleur in een ruimte.

Hout en foto’s

Foto’s op een mooie houten plank aan de wand zien we vaak als wanddecoratie. Foto’s zijn een uitstekende manier om je woning persoonlijk te maken. Of denk bijvoorbeeld aan een fotocollage van al je mooiste herinneringen. De foto’s kan je dan in diverse frames met verschillende maten ophangen. Dit zorgt voor een speels effect en contrast. Een fotocollage doet het vooral goed op een lichtere muur. Tegenwoordig zie je vooral metalen frames, maar ook brons en goud komen steeds vaker terug. Heb je een landelijk interieur? Houten planken aan de muur maken je interieur dan volledig af. Op de houten planken kan je bijvoorbeeld fotolijstjes en plantjes neerzetten.

Vlaggen als wanddecoratie

Een vlag als wanddecoratie, dit klinkt misschien raar, maar toch zien we het tegenwoordig steeds meer. Een vlag kan je op verschillende en unieke manieren ophangen. Bijvoorbeeld ingelijst, achter glas of boven de bank in de woonkamer. Door middel van een vlag kan je gemakkelijk een groot stuk wand opvullen. Een vlag kan je ook goed combineren met een behang.  Als je een goede plek hebt gevonden is een vlag gemakkelijk te bevestigen. Boor wat gaatjes in de muur of gebruik dubbelzijdige tape zodat de vlag naadloos aansluit met de muur. Een vlag is makkelijk te combineren omdat ze er zijn in diverse kleuren, maten en patronen. Je kan zelfs je vlag bedrukken met een eigen ontwerp of logo, zo maak je de vlag nog persoonlijker.

Landkaart

Het is toch heerlijk om lekker weg te dromen over bestemmingen aan de hand van een landkaart. Waarom dan niet voor aan de wand? Landkaarten kun je in verschillende materialen en maten verkrijgen. Een landkaart is een te gekke accessoire voor in huis, en al helemaal als je gek bent op reizen. Als je een wereldkaart wilt ophangen heb je enorm veel keus. Je hebt tegenwoordig landkaarten in een lijst, als sticker, behang, houten landkaart en zelfs een landkaart gemaakt van kurk. Het geeft de ruimte een vintage look, en hoe leuk zou het zijn als jij al je bestemmingen kan afvinken?

Related posts