Interesse in een kookeiland?

Het kookeiland, we ontkomen er niet meer aan en ze zijn dan ook al bij vele huishoudens geplaatst. Het geeft een ruime en luxe uitstraling. Maar wat zijn nou de ins en outs van een kookeiland? Het inrichten en ontwerpen van de keuken is erg belangrijk. In dit blog zoomen we in op het kookeiland en de diverse stijlen.

De ruimte van een kookeiland

Niet ieder huis is weggelegd voor een kookeiland.  Dit ligt natuurlijk aan een aantal zaken zoals deuren, ramen, obstakels, meubels en looppaden. Een kookeiland kan je daar in tegen zo groot of klein maken als je wilt. Als je maar rekening houdt met je eigen bewegingsruimte. Dit moet minimaal een meter zijn rondom het eiland. Het grootste voordeel van een kookeiland is de ruimte die je er mee creëert. Je kan op meerdere plekken koken, zitten of je broodje smeren. Als je een open keuken hebt, is een kookeiland een uitstekende oplossing om je keuken en woonkamer te verbinden. Een kookeiland biedt naast uitstraling ook veel functionaliteiten. Van tevoren moet je dit goed inventariseren.

Diverse kookeilanden

Er zijn verschillende vormen en maten. De vorm is gebonden aan de ruimte en jouw wensen. Je kan kiezen voor bijvoorbeeld een schiereiland of een los blok met een bar. Online je keuken ontwerpen is tegenwoordig erg populair.  Via deze weg zorg jij ervoor dat je keuken authentiek wordt. Naast het bekende kookeiland heb je het schiereiland en spoeleiland.  De korte kant van de keuken is bij een schiereiland aan de wand geplaatst. De benodigde leidingen kunnen gewoon vanuit de muur komen. Een schiereiland is een goede optie voor een kleinere keuken. Een spoeleiland heeft meer gemeen met een kookeiland. Bij een kookeiland zit de kookplaat op het eiland bevestigd. De naam zegt het al, bij een spoeleiland zit de spoelbak bevestigd op het eiland. In deze gevallen zit er altijd nog een keukenblok aan de wand gevestigd. Bij een spoeleiland moet je er wel rekening mee houden dat er een afvoer midden in de keuken moet worden geplaatst.

Stijl van je keuken

De keuken is het hart van je huis. Veel mensen brengen veel tijd door in de keuken. Het is van belang dat je keuken voldoet aan je eigen wensen en stijl. Het aanbod in keukens en stijlen is erg groot. Voor ieder zijn smaak is er wel een keuken te ontwerpen. De landelijke keukens zijn erg populair. Landelijke keukens zijn sfeervol en hebben karakter. Tegenwoordig worden de landelijke keukens gecombineerd met de moderne kanten van een design keuken. Een design keuken kenmerkt zich door een luxe en strakke uitstraling. De strakke kenmerken van de design keuken wordt veelal gecombineerd met hout en metaal.  Sommigen gaan ook voor een natuurlijke keuken, veel hout met witte en zwarte tinten. Een kookeiland kan geheel in elke stijl worden ontworpen. Dit geeft je veel keus en vrijheid.

Related posts