De tuintrends voor deze zomer

De zomer komt eraan. Hoog tijd om je tuin weer eens te pimpen. Vorig jaar zomer zagen we dat de tuinmarkt bewuster omgaat met materialen. Voor deze zomer zal het dan ook weer veel uitgebreider worden. Onderstaand staan verschillende trends en tips om jouw tuin helemaal klaar te maken voor de zomer.

Elementen en materialen

De trend voor deze zomer zijn toch wel de authentieke en natuurlijke elementen. Naast de standaard zwarte en grijze tinten zijn er meerdere zachte en warme kleuren verkrijgbaar. De authentieke elementen zien we voornamelijk terugkomen in de paadjes met oude klinkers en de natuurstenen in combinatie met een mooi terras. In de voorgaande jaren zagen we vooral veel moderne en strakke tuinen. Hier komt verandering in. De tuin van nú mag iets gezellig en we willen het gevoel krijgen dat we ook echt buiten zijn. Deze zomer gaan we veel groen zien, heerlijk toch!

Zithoek of hangplek?

Hergebruik van materialen wordt steeds populairder. En juist in de tuin of voortuin springen deze aspecten eruit. En nu dus ook voor de zithoek. Deze voordelige banken duiken overal op: de tuinbank gemaakt van pallets. Gemakkelijk zelf te maken en de banken hebben een stoere en eenvoudig uiterlijk. Met een aantal grote en zachte kussens maak je een complete loungebank. Veel pallets worden gebruikt voor transport en worden vervolgens weggegooid. Zonde, want je kan er erg veel mee maken. Heb je nog ruimte over in je tuin? Denk dan eens aan een hangmat. Zo breng je de warmte van binnenshuis over naar je tuin. Een hangmat ziet er altijd super tof uit, en je kan er heerlijk in relaxen. Als je geen plek hebt om de hangmat op te hangen, geen probleem. Er zijn verschillende hangmatstandaarden verkrijgbaar.

Balkon als tuin

Als je balkon je tuin is wil je daar lekker kunnen genieten van de buitenlucht. Maak gebruik van de wanden, hang veel op zodat je de vloer vrij houdt. Als je de vloer vrij houdt oogt je balkon ruimer. Hang je planten op aan de wand of zet ze in een leuke kast of etalage. Het is handig dat je de spullen op je balkon voor meerdere dingen kunt gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een kist als tafeltje, als kruk of plantenbak. Kies voor een éénpersoons hangmat of een inklapbare stoel zodat jij je balkon snel en gemakkelijk weer opgeruimd hebt. Gebruik kleden en kussens om je balkon nog knusser te maken, wees niet bang om kleuren of patronen te gebruiken, dit geeft extra sfeer.

Related posts