Hoe kies je een nieuw slot voor thuis uit?

Sloten zitten op iedere deur waarvan je wilt dat niet zomaar iedereen binnen kan lopen. Het gaat hier met name om de buitendeuren van bijvoorbeeld je huis, kantoorpand of opslagplaats. Het is dan ook belangrijk dat het slot de juiste veiligheid biedt. Toch is een nieuw slot kiezen niet zo makkelijk als het klinkt. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw slot voor jouw huis.

1. Het type slot

Allereerst is het belangrijk om te beslissen welk type slot je wilt. Tegenwoordig is bijna ieder slot een cilinderslot, dus deze keuze wordt waarschijnlijk al voor je gemaakt. Toch heb je binnen de cilindersloten nog voldoende keuze. Denk hierbij aan een knopcilinderslot, waarmee je alleen een sleutel nodig hebt van de buitenkant en aan de binnenkant een handige draaiknop hebt, of een een slot met een halve cilinder. Hiermee is de deur maar van een kant open te maken met een sleutel. Dit soort sloten wordt vaak binnenshuis gebruikt in bijvoorbeeld voorraadkasten of archiefkasten. Wil jij veiligheid en gemak? Dan is een knopcilinderslot echt iets voor jou.

2. De maat van het slot

Als jij de keuze voor het type slot hebt gemaakt is het tijd om de juiste maat te zoeken. De maak van het slot wordt bepaald door de dikte van de deur waarin jij het slot wilt bevestigen. Voor optimale veiligheid is het namelijk van groot belang dat het slot perfect in de deur past. Moeite met het opmeten van de maten van jouw deuren? Schakel dan de hulp van een specialist in, zodat je voorkomt dat je een verkeerd slot besteld.

3. Veiligheidscertificaat

Jij weet nu precies wat voor slot en welke maat je nodig hebt voor jouw woning. Dan heb je tot slot nog de keuze om voor een slot te gaan met een extra veiligheidscertificaat. Dit certificaat maakt het extra veilig omdat het kopiëren van sleutels hiermee niet mogelijk is zonder vertoon van het certificaat dat je bij het slot geleverd krijgt. Mocht je een keer je sleutels kwijtraken hoef je dus niet bang te zijn dat je sleutels nagemaakt kunnen worden.

Related posts