Horloge kopen? Dan kun je maar beter hierop letten

Wat is er nu lekker dan jouw stijlvolle nieuwe look af te maken met een prachtig horloge. Een horloge is tegenwoordig een echte must. Het argument dat we tegenwoordig allemaal de tijd kunnen aflezen op onze mobiel gaat wat ons betreft niet op. Een juist zakelijk horloge straalt klasse en succes uit. Het is zo een beetje het enige sieraad wat wij mannen nog over hebben. Wie had dat ooit gedacht toen het pols horloge door Patek Philippe voor een vrouw werd uitgevonden. Dat is een heel ander verhaal.

Het horloge is populairder dan ooit geworden en dat merk je direct terug in de prijzen. Grote modehuizen willen mee profiteren van de rage en nieuwe horloge merken springen als paddenstoelen uit de grond. Het wordt consumenten steeds lastiger gemaakt om een goede keuze te maken. Zo een beetje elk merk heeft wel het standaard trendy simplistische horloge. Ook heeft ieder merk zo een beetje de grote gouden klok. Kortom: we worden bedolven onder keuzes die niet echt keuzes zijn. In deze korte koopgids help ik jou bij het uitzoeken van het goede horloge voor jou.

Kijk naar het mechanisme

Vroeger waren alle horloges geheel mechanisch en daardoor zeer duur om te ontwikkelen. Een goed horloge kostte toen al snel een maandsalaris. Dat is gelukkig niet meer het geval. Dit komt door de ontwikkeling van quartz horloges. Deze techniek werd per toeval ontdekt door Zwitserse wetenschappers. Zij ontdekte dat door kwarts te laten trillen met 1Mhz per seconde ze heel efficiënt de tijd konden registreren. Zeer nauwkeurig en ook nog eens zeer goedkoop. Zo was het quartz horloge geboren. Tegenwoordig zie je dit grote prijsverschil in productie niet meer terug in de retail prijs. Ook voor een simpel quartz horloge betaal je tegenwoordig al snel honderden euro’s. Dit komt doordat grote merken aan de haal zijn gegaan met deze techniek. Je betaalt hierbij dus veelal voor het merk. Vind je dit niet erg? Go for it! De horloges zijn vaak stijlvol en gaan lang mee. Ben je een meer bewuste shopper die vooral waar voor zijn geld wil? Kijk dan ook eens naar een mechanisch horloge of zoek een quartz horloge op waarin deze enorme prijzen voor merken niet zijn doorberekend.

Kijk naar de grote van de klok

iedereen heeft een andere maat pols. Niet iedereen kan dus zomaar een grote klok om zijn arm doen. Een goede maatstaf is om de breedte van je pols op te meten. Heb je een brede pols? Dan kun je prima een horloge aanschaffen met een grote diameter. Heb je een kleinere pols? Dan kun je dit beter niet doen. Een horloge dat veelte breed is, staat vaak nogal slordig. Kijk dus goed naar de breedte van je pols voordat je overgaat tot aankoop van herenhorloges of dameshorloges.

Kijk naar je dagelijkse outfit

Een horloge moet je dagelijkse stijl complimenteren. Draag je vaak zakelijke kleding? Kies dan ook voor een stijlvol, minimalistisch horloge. Draag je vaak veel kleuren? Dan kun je prima een horloge kopen in een gelijke kleur. Een horloge maakt je look af, zorg er dus voor dat je hier rekening mee houdt.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het uitzoeken van je nieuwe horloge! Ik hoop dat je een prachtig horloge kunt uitkiezen en dat de tips uit deze beknopte koopgids je helpen bij de aanschaf van jouw goedkope horloge of misschien wel dure horloge.

Related posts