De 4 beste kattenbakken voor katteneigenaren

kattenbak

Iedereen die thuis katten heeft herkent dit probleem: het verschonen van de kattenbak. Je hebt er niet altijd zin in, maar als je er te lang mee wacht gaat je huis stinken. Dat wil je natuurlijk ook niet. Lees in dit artikel de drie beste kattenbakken.

1. De Litter-Robot

De Litter-Robot is een kattenbak die zichzelf verschoont. Hoe handig is dat. Door een handig draaimechanisme worden de kattendrollen en klonten grit uit de bak gefilterd. Zo heeft je kat altijd een lekker schone kattenbak. Door dit automatische systeem hoef je nooit meer te scheppen! De bak geeft een melding als het tijd is om de onderbak te legen. Gooi dit in de container en je bent voorlopig weer even klaar!

2. De Pee-Wee kattenbak

Bij de Pee-Wee kattenbak moet je nog steeds zelf de kattenbak verschonen. Toch is dit een revolutionaire kattenbak om te voorkomen dat je huis gaat stinken. De Pee-Wee bak moet je vullen met speciale houtkorrels en bestaat uit twee delen: een onderbak en een deel dat hier precies inpast. Dit gedeelte heeft een soort zeef-functie. De houtkorrels lossen op zodra deze in contact komen met urine (of een andere vloeistof) en verdwijnen in de onderbak. Hierdoor heb je veel minder last van de geur van urine in huis. Je hoeft alleen de poep uit de bak te scheppen en de onderbak te legen als deze vol is. Hierdoor ga je een stuk zuiniger om met de houtkorrels!

TIP: leg een paar losse korrels in de onderbak, zodat losse urine druppels ook gelijk worden opgenomen.

3. De Curver kattenbak

De Curver kattenbak is een stijlvolle kattenbak met een filterbak. Het mooie van deze kattenbak is dat deze niet eens lijkt op een kattenbak waardoor je deze overal in huis kwijt kunt. Deze kattenbak verschoon je niet door het deksel eraf te halen, maar door de onderbak eruit te schuiven. Hierdoor kan je heel makkelijk in één keer de bak verschonen. Qua gebruiksgemak scoort deze kattenbak niet zo hoog, maar voor het oog is dit een top-product.

4. De beste kattenbak voor kittens

Over het algemeen maakt de moederpoes kittens zelf zindelijk. Toch moet je hier wel een beetje bij helpen. Zorg er voor dat er voor de kittens een makkelijk toegankelijke kattenbak beschikbaar is. Kies daarom voor een open kattenbak, zodat de kittens goed leren waar ze hun behoefte moeten doen.

Related posts