Huisdieren fotograferen, hoe doe je dat?

Huisdieren fotograferen

Huisdieren fotograferen is voor veel Nederlanders erg lastig. Om te zorgen dat jij toch mooie foto’s van je huisdier krijgt, staan in deze blog een aantal tips om je huisdieren te fotograferen!

De ogen

Dieren zijn moeilijk te fotograferen, maar een goede dierenfoto geeft vaak wel een fantastisch resultaat. Om een dierenfoto te laten slagen is het enorm belangrijk dat de ogen prominent aanwezig zijn. De ogen van dieren geven namelijk veel prijs over het karakter, waardoor de foto gelijk een stuk persoonlijker wordt. Om dit zo goed mogelijk uit te voeren is het verstandig om een juiste camera te gebruiken. Sommige camera’s leggen namelijk niet alles haarscherp vast, wat voor een professionele foto wel van belang is. Weet je niet goed welke camera je moet kopen? Raadpleeg dan een expert op gebied van camera’s.

De hoogte

Huisdieren zijn er in verschillende afmetingen. Om een goede foto te maken moet je dus zorgen dat het huisdier er goed opstaat. Een foto op ooghoogte van je huisdier geeft vaak een mooi effect. Daarnaast zijn foto’s vanuit de lucht ook leuke opties waarmee je een huisdier vanuit een totaal ander perspectief kunt bekijken. Voor kleine dieren geldt dat je best eens van dichtbij een foto mag maken. Op die manier krijg je het dier mooi in beeld.

Een actiefoto

Huisdieren fotograferen is erg lastig, maar een actiefoto is een goede manier om het dier wel goed op beeld te krijgen. Om een goede actiefoto te krijgen is het nuttig om de scherpte-diepte in de foto te beperken. Hierdoor komt het huisdier veel beter naar voren. Verder is er bij actiefoto’s veel licht nodig, dus buiten is een goede plek om deze foto’s te maken. Daarnaast is er meestal een hoop ruimte nodig om een actiefoto te kunnen maken. Je huisdier moet namelijk lekker in beweging kunnen zijn.

Meer dieren

Al beschik je nou over meerdere huisdieren, dan is het misschien een leuk idee om ze samen te fotograferen. Je zult voorstelt staan wat het effect van meerdere dieren op een foto kan hebben. Wel kan het moeilijk zijn om alle dieren goed op de foto te krijgen aangezien een foto maar een momentopname is. Geduld is hierbij dan ook echt vereist. Het kan een hoop pogingen kosten om de juiste foto te maken. Wel is het handig om voor jezelf een plaatje in je hoofd te schetsen van hoe jij het hebben wilt. Op die manier kun je iets meer regie nemen in de foto.

Related posts