Unieke huisdieren die jij wilt hebben!

Unieke huisdieren

Veel Nederlanders hebben een huisdier, maar vaak is dit een hond of een kat. In deze blog lees je daarom een aantal unieke huisdieren die jij ook als huisdier kunt nemen!

Een egel

Het is een bekend dier, wat gewoon in het wild te vinden is in Nederland, maar er zijn maar weinig mensen die een egel als huisdier hebben. Bij het nemen van een huisdier is het allereerst belangrijk om na te gaan wat jij te bieden hebt aan het huisdier. Sommige dieren hebben bijvoorbeeld meer loopruimte of vrijheid nodig dan anderen. Zorg dat je hun natuurlijke leefomgeving goed kunt reproduceren. Bij egels is het nadeel dat je ze niet kunt aaien in verband met de stekels. Vooral in de Verenigde Staten is een egel als huisdier een steeds populairdere optie.

Een eekhoorn

Een eekhoorn is ook een dier wat erg geliefd is onder de mensen. Het probleem met een eekhoorn is wel dat deze geregeld bomen in klimmen. Om een eekhoorn wel in zijn natuurlijke element te laten is het dus verstandig om hem in allerlei bomen te laten klimmen. Dit is lastig aangezien veel mensen dit niet kunnen bieden aan een eekhoorn. De Chinese gestreepte boomeekhoorn is een eekhoornsoort die in Nederland is toegestaan als huisdier en daarmee een goede optie.

Een biggetje

Baby dieren vinden veel mensen erg leuk. Een varken is voor velen totaal niet aantrekkelijk als huisdier, maar een biggetje wordt vaak wel als leuk bevonden. Er komen in Nederland een hoop varkens voor dus mocht je het biggetje later weg willen doen als hij groter is, zijn hier ongetwijfeld mogelijkheden toe.

Een rat

Een dier dat ook onder de unieke huisdieren valt is een rat. Een rat staat absoluut niet bekend als leuk of schattig dier, in tegendeel. Een rat is juist een dier wat als vies wordt omschreven. Toch blijkt het in de praktijk enorm mee te vallen om een rat als huisdier te hebben. Wat velen bijvoorbeeld niet weten is dat ratten super slim zijn. Je kunt ze allerlei trucjes leren, waardoor het steeds leuker wordt om een rat als huisdier te hebben. Je zult zien dat je vanzelf van de rat gaat houden.

Een slang

Voor velen is een slang absoluut een dier wat ze liever niet tegen komen. Toch zijn er Nederlanders die een slang als huisdier hebben en het fantastisch vinden! Een slang eet vaak muizen, in het meest ideale geval zelfs levende muizen. Daarnaast wordt je al snel als stoer gezien op het moment dat je een slang als huisdier hebt. Dit laat zien dat je nergens bang voor bent. Tevens is een slang volgens de baasjes echt een leuk huisdier, waardoor je er gehecht aan raakt.

Related posts