Je woning nu nog beter beveiligd

Welke stappen heb jij in de afgelopen jaren gezet om de beveiliging van je woning te verbeteren? Er zijn verschillende vormen van inbraakpreventie. Kijk niet alleen naar sloten, maar overweeg bijvoorbeeld ook een alarmsysteem of een combinatie van verschillende beveiligingscamera’s rond je woning. Ze verkleinen de kans op een inbraak in huis aanzienlijk. In dit artikel lees je meer over de verschillende vormen van inbraakpreventie, waarmee jij je woning nog beter beveiligt. Aan welke van deze tips heb jij al gedacht voor je eigen woning? 

Goede sloten voor een degelijke basis 

De basis van de inbraakpreventie in huis wordt gevormd door het gebruik van de juiste sloten. Kies voor sloten met een SKG-rating van tenminste twee sterren. Nog beter zijn sloten met drie sterren. Hoewel deze beoordeling wellicht anders doet vermoeden, is het zelfs bij sloten met drie sterren mogelijk om een slot te forceren. Een inbreker heeft hier echter wel professioneel gereedschap en relatief veel tijd voor nodig. Het maakt dat de kans kleiner is, dat een inbreker een inbraakpoging waagt. Mogelijk merken voorbijgangers of je buren de inbreker op. Daarbij zullen er woningen zijn met een minder goed slot. 

Cilindersloten en bijzetsloten 

Wanneer je sloten vervangen overweegt, is het niet alleen belangrijk om naar de SKG-sterren op het slot te kijken. Houd ook rekening met de verschillende soorten sloten. Op een voor- of achterdeur maakt men nagenoeg altijd gebruik van een cilinderslot. Dit slot is veilig, omdat deze op verschillende punten met het deurkozijn verbonden zit. Naast het cilinderslot voor de voordeur, kunnen bijzetsloten gebruikt worden voor ramen en bijvoorbeeld een schutting- of garagedeur. Bijzetsloten worden verkocht in twee soorten, namelijk: opleg- en insteeksloten. Afhankelijk van de dikte van een deur en kozijn kun je voor een van beide modellen kiezen. Laat je waar nodig adviseren door een slotenmaker. 

Alarmsysteem samenstellen en installeren 

Zoals reeds werd aangehaald, is een cilinderslot met twee of drie SKG-sterren alleen vaak niet voldoende. Combineer deze sloten met andere vormen van beveiliging, zoals een alarmsysteem. Een alarmsysteem kun je zelf samenstellen of als totaalpakket in de winkel kopen. Het nadeel van een totaalpakket is het feit, dat een dergelijk alarmsysteem niet is aangepast op de risico’s die je binnen je woning loopt. Mogelijk worden hierdoor niet alle beveiligingsrisico’s afgedekt. 

Tip: laat een slotenmaker langskomen om een analyse te laten maken van de risico’s binnen je woning. Een slotenmaker zal op basis van deze risico’s een alarmsysteem voor je samenstellen. 

Beveiligingscamera’s om inbrekers af te schrikken 

Een derde factor in de beveiliging van woningen is het gebruik van camera’s. Tegenwoordig worden met name camera’s in deurbellen steeds vaker ingezet om inbrekers af te schrikken. Een dergelijke camera start met opnemen, op het moment dat deze beweging detecteert rond de voordeur. Het voordeel van een slimme deurbel is dat je direct een melding krijgt, wanneer er iemand bij de voordeur staat. Zelfs wanneer je niet thuis bent! Zo kun je direct hulp inschakelen, wanneer je de situatie niet vertrouwt. 

Related posts