Beginnen met Diamond painting: Wat zijn de beste tips?

beginnen met diamond painting

Je wilt een nieuwe hobby en komt het ergens op internet tegen: diamond painting. Leuk denk je dan, misschien wel iets voor mij, maar hoe begin ik hier nou mee? Diamond painting wordt ook wel borduren met steentjes genoemd. Het is ook wel te vergelijken met het schilderen met cijfertjes dat je als kind vast hebt gedaan. Het is helemaal niet moeilijk. Maar net als met elke hobby moet je de stap zetten om er mee te beginnen. Je zoekt op internet naar een canvas en de benodigde diamantjes. Het aanbod is enorm en daarom kan het moeilijk zijn een keuze te maken. Voordat je begint met je nieuwe hobby zijn hier een aantal tips die je op weg helpen om je nieuwe hobby tot een groot succes te maken.

Word lid van een groep

Ik heb nieuws voor je: je bent niet de enige met interesse voor diamond painting. Sterker nog, een hele grote groep mensen is je al voorgegaan met deze razend populaire hobby. Je kunt je dan ook voorstellen dat er inmiddels meerdere Facebook groepen zijn opgericht. Voor je begint met diamond painting is het aan te raden lid te worden van zo’n groep. De leden zijn erg behulpzaam en kunnen je de beste tips en tricks geven voor het maken van je eerste diamond painting. Ook kun je hier de inspiratie opdoen die je nodig hebt voor het kiezen van je eigen ontwerp.

Kijk diamond painting filmpjes

Om inspiratie op te doen en zelfvertrouwen op te bouwen kan het goed zijn om een aantal filmpjes te kijken voordat je begint. Je zal zien dat het lang zo moeilijk nog niet is. Voor een beginner kan het best ingewikkeld lijken. Dit is echter alles behalve waar. Begin met een goedkoop setje om het uit te proberen en je zal er snel achter komen dat je geen professional hoeft te zijn voor het uitoefenen van deze hobby.

Begin met een kleine diamond painting

Begin niet te groot! Dit is een tip die veel ervaren diamond painters geven. Een diamond painting wordt gemaakt met erg kleine steentjes. Dit zorgt ervoor dat het resultaat even op zich laat wachten voordat het zichtbaar wordt. De eerste keer wil je graag snel resultaat zien en is het verstandig met een klein formaat canvas te beginnen. Wanneer het af is word je vanzelf enthousiast en wil je meer. Dit is het moment waarop je groter kunt gaan!

Kies een ontwerp dat bij je past

Niets is leuker dan aan een schilderij werken met een ontwerp dat bij je past en waar je enthousiast van wordt. Begin daarom zeker met een afbeelding van je favoriete acteur of kunstenaar. Je kunt de prachtigste bekende schilderijen na schilderen in een diamond painting voor in je eigen woonkamer. Of wat denk je van een portret van je eigen kinderen? Deze kun je vervolgens ophangen boven de bank of in je werkkamer. Er zijn ontwerpen zat en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Related posts

Leave a Comment