Cementtegels

Ze worden ook wel Portugese tegels genoemd of patroontegels. Feit is dat cementtegels, want daar hebben we het over, echt heel bijzonder zijn. De poreuze oude cementtegel al dan niet met patroon maakt van elke ruimte een unieke ruimte. Weet wel waar je aan begint als je besluit voor deze tegel te kiezen en houd rekening met balende tegelzetters.

Balende tegelzetters

Tegelzetters vinden net als iedereen de tegel prachtig, het leggen van cementtegels is echter een vak apart. De stenen zijn zoals gezegd poreus en behalve cementtegels leggen moeten de tegelzetters cementtegels polijsten en impregneren. Dit is anders dan het snelle werk waar ze zo aan gehecht zijn. Meer dan bij welke andere tegel dan ook is voorzichtigheid geboden om tot het beste resultaat te komen. Ligt de oude cementtegel eenmaal, dan heb je ook wat. De tegels zijn prachtig en een verrijking voor elke woning, elk pand en elke ruimte.

Weet waar je aan begint

Ben jij van plan om cementtegels aan te leggen in je huis, weet dan waar je aan begint, zeker als je niet tegen een vlekje kunt. Want hoewel je de tegels van cement prima kunt behandelen met de stofzuiger en de dweil, krijg je de vlekjes niet meteen weg. Ga ook niet met bleek en dergelijke aan de slag want dit is allesbehalve goed voor de tegels. Voor de vlekken gebruik je een speciaal reinigingsmiddel, die je – zeker als je niet tegen een vlekje kunt- altijd in huis moet hebben.

De beeldbepalende vloer

De cementtegels worden hoe dan ook vuil, hoe schoon je ook bent. Er komen mensen op bezoek met vieze voeten, er valt eens iets. Een vlekje is snel geboren. Maak je daar nooit druk om in de wetenschap dat je met de speciale middelen de vlekken prima kunt behandelen. Je kunt overigens gewoon met de stofzuiger op de tegels, die je ook gewoon kunt dweilen. Verwacht echter geen vlekkeloos schone vloer nadien, want dat gaat je niet lukken. Denk je tegen vlekjes te kunnen, dan is er geen mooiere tegel beschikbaar dan de cementtegel. Het is een unieke en karaktervolle tegel die beeldbepalend is voor elke ruimte waar het gelegd is. De vloer als eyecatcher, het kan met de cementtegel.

Puur en vol van kleur

Met deze unieke tegel haal je dus echt iets heel bijzonders in je woning. Juist het effect van vuil kan de tegel soms nog mooier maken. Leef dus echt in een huis met cementtegels, die vlekjes zie je eens per week wel onder de dweil. Kenners noemen de tegels puur en vol van kleur. De tegels zijn al dan niet bewerkt met een patroon, volledig afhankelijk van jouw smaak.

Echte cementtegels

Kijk wel goed uit of je de echte cementtegels aanschaft. Steeds vaker liggen er in de bekende bouwmarkten tegels die volgens de verpakking cementtegels zijn maar in werkelijkheid tegels zijn die veel weg hebben van keramische tegels met een printje. Ze missen de uitstraling van de echte tegels van cement en dat zie je pas als ze in je woonkamer gelegd zijn. Verzeker je dus altijd van het feit dat je echt met cementtegels te maken hebt. En als je het niet zeker weet, dan vraag je het gewoon de tegelzetter. Aan diens gezicht is af te lezen of je al dan niet met het origineel te maken hebt.

Related posts