Alarminstallatie vergelijken

Alleen al het plakken van een sticker met daarop de mededeling dat je een alarminstallatie hebt, is voor veel dieven al een teken om hun heil elders te zoeken. Van een alarminstallatie gaat dus nadrukkelijk een preventieve werking uit. Wie een veilig gevoel wil en ook als je slaapt of niet thuis bent wil waken over zijn spullen, die doet er verstandig aan een alarminstallatie te kopen.

Verschillende soorten alarminstallaties

Je hebt verschillende soorten alarminstallaties. Aan de hand van het type en het merk kun je de prijs van een systeem bepalen, eerder niet. Veel mensen gaan ervan uit dat een alarminstallatie altijd duur is, maar dit hoeft dus niet zo te zijn. Kwestie van meerdere offertes aanvragen en je weet precies wat je kwijt bent voor jouw specifieke situatie.

Bekabeld of liever draadloos?

Je kunt een bekabelde alarminstallatie kiezen, maar evengoed een draadloze of een hybride uitvoering kopen. De bekabelde versie heeft als voordeel dat het op stroom werkt en je dus nooit batterijen hoeft te vervangen. Liggen er al kabels, dan sluit je deze alarminstallatie gemakkelijk zelf aan. Liggen die er niet, roep dan de deskundige hulp in van professionals. Een draadloos alarmsysteem is nog eenvoudiger aan te leggen. Binnen een mum van tijd heb je de installatie aangesloten en doet ie z’n werk. Nadeel is de batterij, al geeft deze uitvoering een melding als de batterijen bijna op zijn. Plaats dan meteen nieuwe batterijen en wacht daar nooit mee. Een hybride alarminstallatie combineert de draadloze en de bekabelde versie van een alarminstallatie. Delen zijn dus draadloos en werken op batterijen. Houd daar dus weer rekening mee.

Detecteren en een bericht naar je mobiele telefoon

Mochten ongenode gasten het op jouw huis en jouw spullen voorzien hebben en daarbij een raam of deur openen, dan zal je installatie dit detecteren, waarnemen dus. Vervolgens kan je installatie twee dingen doen: een signaal geven aan een alarmcentrale, als je daarbij aangesloten bent althans of een bericht sturen naar je mobiele telefoon. Vervolgens is het aan jou om te bepalen wat je gaat doen.

Ga dieven nooit zomaar te lijf

Ondertussen zal je alarminstallatie de dieven afschrikken door een luid geluid af te geven. Dat geluid is voor dieven vaak het signaal om zo snel mogelijk te vertrekken, vaak nog voor ze ook maar iets buit hebben kunnen maken.  Weet wel altijd wat je gaat bepalen als je een melding krijgt en houd er rekening mee dat dieven bewapend kunnen zijn. Spring dus niet zomaar uit je bed om de dieven te lijf te gaan, mochten ze nog ter plaatse zijn.

Sticker heeft sterk preventieve werking

De sticker met daarop de melding dat je over een alarminstallatie beschikt is vaak al genoeg om te voorkomen dat dieven jouw spullen zullen proberen te ontvreemden. Alleen al door de sticker zoeken ze wel ergens anders naar waardevolle spullen. Alarminstallaties en de bekende stickers hebben dus een zeer preventief karakter. Prima toch, want zo zullen ze ook geen schade aan je ramen, deuren of kozijnen aanbrengen.

Specialist nodig voor de installatie? Kijk eens op Hoekwater.nl

Related posts