Waarom een goede zadelkruk aan te raden is

Er zijn niet veel hulpmiddelen die werken echt heel veel prettiger maken dan de zadelkruk. De kruk die je aanvankelijk alleen in kapsalons zag, heeft de naam te danken aan de zitting in zadelvorm. De kruk is verrijdbaar en in drie verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: laag, standaard en hoog. De krukken maken werken op de juiste werkhoogte mogelijk, ze zijn ergonomisch en garanderen een gezonde werkhouding. Daardoor kun je erg lang gebruik maken van de stoel.

Bij de pedicure en bij beautysalons

Behalve kappers zie je de krukken nu ook veel bij pedicures en manicures en in beautysalons. Ook scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs gebruiken de zadelkruk, die zelfs thuis prima te gebruiken is. Fysiotherapeuten en chiropractors bevelen iedereen de krukken van harte aan en dat wil toch wel iets zeggen. Je bestelt de kruk in diverse kleuren, standaard wordt de kruk in zwart geleverd.

Kruk is eenvoudig met een kliksysteem in elkaar te zetten

Overigens dien je de kruk nog wel zelf te monteren als ie geleverd is. Dit kan iedereen omdat de kruk met een kliksysteem eenvoudig in elkaar te zetten is. Ook de handleiding is duidelijk en laat geen ruimte voor enig misverstand.  De krukken kun je met een handige gasveer eenvoudig op de gewenste hoogte plaatsen. De zadelkruk hoog stel je met gasveer in op een hoogte tussen de 70 en 85 centimeter waardoor je kunt werken op een hoogte tussen de 100 en 115 centimeter. De kruk voldoet overigens aan alle eisen van de ARBO en ook dit zegt heel veel zo niet alles.

Van standaard naar zeer luxe uitvoering

Je kunt de zadelkruk van standaard uitbreiden naar een zeer luxe uitvoering, onder meer door er een rugleuning bij te bestellen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een luxere gasveer, glijddoppen, wieltjes, voetkruizen en wielen speciaal voor de kapperskruk. Je kunt ook eventueel een split-zit kiezen en de term ergonomisch werken gaat ook zeker op voor de kruk. Overigens heb je ook de keuze uit tientallen kleuren, waaronder bijvoorbeeld een zadelkruk in het wit.

Werken in de perfecte lichaamshouding

Grootste voordeel is onder meer het feit dat je in een perfecte lichaamshouding kunt werken. Daardoor werk je ook langer achter elkaar door en wordt je als werknemer dus productiever. Zadelkrukken lijken erg op tabourets. Het verschil is echter de zadel, die bij tabourets rond en gewelfd is. Het overeenkomst is weer de comfortabele zit en de eveneens gezonde zithouding. Heb je tijdens het werk mobiliteit en bewegingsvrijheid nodig dan is de zadelkruk een perfect middel.  Gebruikers laten weten veel minder vermoeid te zijn na een lange dag werken en ondervinden eveneens minder klachten aan onder meer de onderrug. In het verlengde van deze ergonomische, gezonde en praktische krukken heb je ook nog de zogenaamde stahulp krukken.

De kruk maakt werken gezonder en heel veel prettiger

De conclusie? Werken met zadelkrukken maakt werken behoorlijk prettiger en gezonder. Niet voor niets zijn er na de kappers, steeds meer beroepsgroepen die de zadelkruk uitproberen en een succes vinden. Dat je de kruk geheel naar wens kunt aanpassen met alle accessoires die er verkrijgbaar zijn, is natuurlijk ook een groot voordeel. Voor een ruim assortiment zadelkrukken en accessoires kun je terecht bij Betaalbaarshoppen.

Related posts