Hoe kun je als senior een nieuwe partner vinden?

Dat eenzaamheid onder ouderen een probleem is zal je hoogstwaarschijnlijk niet meer verrassen. Al jaren worden er initiatieven opgezet om ouderen minder eenzaam te krijgen. Het ene initiatief met meer succes dan het andere. Het blijkt dat senioren met een partner veel minder last hebben van eenzaamheid dan senioren zonder partner. Toch heerst er nog een taboe op daten voor senioren. Wat ons betreft moet dat doorbroken worden. Vandaar dat wij de beste tips geven voor senioren dating.

Ga er op uit

De eerste is misschien een beetje een dooddoener, maar toch is het vaak simpeler dan gedacht. We zien namelijk dat senioren zonder levensdoel vaker binnen blijven. Dit verergert de eenzaamheid alleen maar. Daarom is het een goede tip om eens wat vaker de deur uit te gaan. Meld je aan als vrijwilliger bij de bibliotheek of de lokale vereniging. Dit soort aanspraak zorgt ervoor dat je nieuwe mensen leert kennen waar mogelijk ook een nieuwe partner tussen zit. 

Kijk eens online

Daten speelt zich tegenwoordig lang niet meer alleen in de kroeg af. Er zijn inmiddels legio met sites waarop je online kunt daten. Ook voor ouderen heb je verschillende dating sites. Het mooie van een senioren dating site is dat je hier allemaal gelijkgestemden vindt. Hierdoor is de kans dat jij snel een partner vind een stuk groter dan wanneer je je inschrijft op een algemeen platform. Een van de grootste en misschien wel beste dating sites is toch wel Seniorengeluk, maar je hebt ook alternatieven zoals 50plusmatch. Dagelijks melden zich meer dan 120 nieuwe leden aan, waardoor de kans groot is dat jij snel een geschikte match vindt.

Maak je wensen duidelijk

Een veelgehoorde reden van mislukte dating avonturen is toch wel dat de wensen niet gelijkgestemd zijn. Maak daarom snel duidelijk wat jouw intenties en wensen zijn voor een eventuele relatie. Wil jij graag alleen blijven wonen? Vermeld dit dan ook op je profiel om teleurstelling te voorkomen en geen onnodige energie in een match te steken. Bovendien maken verschillende filteropties het ook nog eens makkelijker om tussen alle leden een geschikte match te vinden.

Related posts