De leukste steden voor een weekendje weg (met een korte vliegtijd)!

Kinderen maken vaak op jonge leeftijd al kennis met andere landen en steden. Met speelgoed waande je je in Engeland, of misschien had jij wel zo’n tof speelkleed van een bekende stad. Het is een mooie manier om op je speelkleed Amsterdam kinderen al kennis te laten maken met de opzet van een stad. Denk aan de bekende bezienswaardigheden, zoals Schiphol of de Amsterdam Arena. Heerlijk om als kind te fantaseren en je bijna in die specifieke stad te wanen. Maar inmiddels heb je ook de middelen om echt op stap te gaan, zelfs naar het buitenland via Schiphol. Dus laat je speelkleed even achter en bekijk deze opties eens.

Vlieg binnen 45 minuten naar Brussel

Ga een weekendje op bezoek bij onze zuiderburen in België. Boek een mooi hotelletje in Brussel en ervaar wat de hoofdstad van Brussel zo bijzonder maakt! Waar je vooral heen moet gaan voor een mooi fotootje is het Atomium. Het opvallende monument bestaande uit negen bollen die aan elkaar verbonden zijn is zeker een kijkje waard. Wist je dat Brussel zijn eigen Madurodam heeft genaamd Mini-Europe? Als je een stukje historie wilt zien zijn er genoeg musea in Brussel waar je jezelf kan gaan vermaken. Stel je kiest ervoor om te gaan shoppen in de stad ga dan vooral langs het bekende beeldje van Manneke Pis!

Een weekendje Dusseldorf

Als je gek bent op shoppen en al helemaal van de merken bent is De Königsallee jouw place to be! Deze winkelstraat biedt naast normale merken namelijk een hoop top notch merken. Neem je spaargeld maar mee deze winkelstraat in! Als je een nog meer wilt zien en uit te geven hebt kan je je dagje vervolgen met een bezoekje aan het Kö-bogen winkelcentrum. Als je meer van Düsseldorf zelf wilt zien kun je naar het moderne wijkje Medienhafen gaan. Maar wat nou als je het liefst alles zou willen zien? Echt alles kan natuurlijk niet, maar het uitzicht vanaf de Rheinturm toren kan je wel een all over view geven over het bruisende Düsseldorf!

Ga de zee over naar Norwich

Norwich neemt je mee terug de tijd in met al zijn historische gebouwen, monumenten en straatjes in Engeland. Als je toch al in Norwich beland bent loop dan vooral een bezoekje aan de Norwich Castle niet mis! De Norwich Castle is nu een museum die je alle ins en outs laat zien over de geschiedenis van het fort. Loop een rondje door een van de beroemdste, maar ook meest authentieke straat Elm Hill. Je kan er ook voor kiezen om lekker de planten en dieren in te duiken in natuurgebieden als Surlingham Church Marsh en de Thorpe marshes. 

Related posts