De leukste spellen voor binnenshuis

De herfst en winter staan weer voor de deur en wat is er dan fijner dan het gezellig te hebben binnenshuis? Een dikke trui aan, de kaarsjes en de kachel aan en gezellig met de hele familie een spel spelen. Weet je even niet meer welke spellen er geweldig zijn voor de koude dagen? Denk hierbij aan bordspellen, kaartspellen en oud hollandse spellen. En dit hoeft helemaal niet in de traditionele variant, want ook deze spellen gaan met de tijd mee. Wij geven je een overzicht van de leukste spellen voor binnenshuis. 

Bordspel

Natuurlijk is het super leuk om weer een keer een traditioneel bordspel te spelen. Pak er eentje uit de kast of schaf een nieuw bordspel aan. Tegenwoordig komen er nog steeds moderne bordspellen uit, denk aan Monopoly. De traditionele versie is met contant geld, maar tegenwoordig kun je met de moderne variant gewoon pinnen met je bankpas. Ook is het mogelijk om een uitbreiding te kopen van een traditioneel spel. Denk aan een spel als Ticket to Ride, die je misschien al wel in je kast hebt liggen. Hoe leuk is het om Ticket to Ride uit te breiden naar Nederland? Ook die mogelijkheden zijn er. Bovendien zijn deze spellen vaak al enorm goed voor de ontwikkeling en kennis van kinderen, maar ook helpt het bij het opbouwen en versterken van de familieband. Daarnaast zijn er ook nog genoeg educatieve bordspellen te vinden, zoals . Zo leert je kind op spelenderwijs. 

Kaartspel

Daarnaast bestaan er ook een tal van kaartspellen. Bijna iedereen heeft wel een pakje kaartje in huis, dus je hoeft hiervoor niet naar de winkel. Hoe leuk is het om een spel te doen wat je vroeger altijd speelde en dan nu aan je kinderen kan leren? Misschien hebben de kinderen wel een spel op school gedaan en komen ze dus zelf met een idee. Naast de traditionele kaartspellen zijn er ook nieuwe kaartspellen uitgekomen, bijvoorbeeld UNO. Dit heeft wat weg van het welbekende kaartspel ‘pesten’, maar is in een nieuw jasje gestoken. Voor de kleintjes is er zelfs UNO Junior, dus voor iedere leeftijd is er ook wel een passend kaartspel. Daarnaast zijn er ook educatieve kaartspellen, denk aan Familie Poen. Hier leren kinderen spelenderwijs met geld om te gaan. 

Oud hollandse spellen

Voor wat meer actie, kun je kiezen voor een oud hollands spel. Denk hierbij aan koekhappen, blikgooien of sjoelen. Ook dit kun je makkelijk realiseren in huis. Bij sjoelen denk je misschien niet gelijk, als je denkt aan een spelletje om binnenshuis te doen, maar toch is dit zeker een goede keuze. Sjoelen is voor iedere leeftijd, maar heeft toch regels. Oftewel, iedereen kan meedoen, maar degene die competitief ingesteld zijn, kunnen hier ook zeker aan mee doen. Daarnaast is het ook nog eens educatief voor de kinderen. Zij hebben de ‘verantwoordelijke’ taak om de punten bij te houden en te tellen, natuurlijk zonder rekenmachine. Op deze manier oefenen ze het rekenen ook nog eens. Kortom, het is helemaal niet zo’n slecht idee om die sjoelbak weer eens van zolder te halen of om een sjoelbak te kopen

Related posts