Zware en grote meubels sjouwen naar zolder: tips en tricks

Als je allerlei zware spullen en meubels naar de zolder moet tillen kan dat een hoop problemen opleveren. Vooral wanneer mensen al wat ouder zijn, zijn ze niet meer in staat om zelf zware spullen naar de zolder te sjouwen. Het komt soms zelfs voor dat bepaalde meubels te groot zijn om via de normale trap naar zolder te tillen. Om hierbij te helpen, hebben wij een aantal tips opgesteld. 

Traploper

Als je zware meubels naar de bovenverdieping moet zien te krijgen is dat ontzettend lastig. Als je geen verhuisbedrijf wilt inhuren in verband met de kosten die daar aan vast zitten, zul je een andere oplossing moeten bedenken. Gelukkig is die oplossing er al en dat is een traploper. Met een traploper kun je zware meubels die niet heel groot zijn eenvoudig naar boven brengen. Een traploper heeft veel weg van een normale steekwagen maar er is één groot verschil. Een traploper heeft namelijk drie wielen aan beide kanten in plaats van één bij een normale steekwagen. Hierdoor kun je vrij eenvoudig allerlei zware spullen de trap op krijgen zonder dat dit heel zwaar is voor jou. Het enige nadeel aan een traploper is dat hele grote meubels er niet op passen. Daarvoor zul je dus een ander hulpmiddel moeten vinden.

Verhuislift huren

Als je grote meubels de trap op moet krijgen, zorgt dat vaak voor een hoop problemen. Om bijvoorbeeld een bank naar de zolder te krijgen heb je waarschijnlijk een verhuislift nodig. Gelukkig kun je wel eenvoudig een verhuislift huren in Utrecht. Door een verhuislift te huren kun je jezelf de moeite besparen om bijvoorbeeld een hele bank naar de zolder te moeten tillen. Hoeveel hulp je ook krijgt bij het tillen, het blijft natuurlijk een heel vervelend karwei. Dit kun je jezelf dus besparen door een verhuislift te huren. Hierdoor bespaar je door een kleine investering te doen, een heleboel tijd en moeite. De meeste mensen vinden dit zeker hun geld waard. 

Verhuisbedrijf laten komen

Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te huren. Dit kost uiteraard meer dan wanneer je bijvoorbeeld alleen een verhuislift huurt. Het voordeel hiervan is dat je zelf helemaal niks hoeft te doen. Het verhuisbedrijf komt met een aantal medewerkers langs zodat het zware werk snel gedaan wordt. Het speelt natuurlijk ook mee dat het professionals zijn. Daardoor gaat het sowieso een stuk sneller dan wanneer je de hele karwei zelf op gaat knappen. Een goed verhuisbedrijf komt altijd met alle benodigde apparatuur. Hierdoor bespaar je weer een hoop kosten op het huren van allerlei verhuismateriaal. Het is verstandig om van te voren een offerte aan te vragen. Hierdoor weet je van te voren al hoeveel geld het je gaat kosten. Het is hierbij slim om bij meerdere bedrijven een offerte aan te vragen. Zo kun je deze met elkaar vergelijken en bespaar je uiteindelijk geld. Kijk hierbij niet alleen naar het geld, maar ook naar wat je ervoor krijgt. 

Related posts