Hoe kan je jouw inboedelverzekering vergelijken?

 

 

Als mensen dienen we tijdens ons leven tal van verschillende soorten verzekeringen af te sluiten. Voor elke verzekering geldt natuurlijk dat er een bepaalde premie aan verbonden is. Wanneer we al deze verschillende soorten premies bij elkaar gaan optellen kunnen we vaststellen dat ze best een meer dan behoorlijk bedrag kunnen vertegenwoordigen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat mensen eigenlijk continu op zoek gaan naar mogelijkheden om de kostprijs van hun verzekeringen te drukken. Dit geldt zeker ook voor de inboedelverzekering. Je inboedelverzekering vergelijken kan er in de praktijk gelukkig wel voor zorgen dat je  een significante besparing kan realiseren. Hoe dat precies in zijn werk gaat en waar je daarvoor allemaal rekening mee moet houden? Dat ontdek je hieronder!

 

Waarom je inboedelverzekering vergelijken?

 

We hoeven het wellicht niet te zeggen, maar het merendeel van de mensen kiezen er tegenwoordig voor om een verzekering voor hun inboedel af te sluiten. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de waarde van onze inboedel  door de jaren heen aanzienlijk is toegenomen. Vroeger hadden mensen veel minder losse spullen in hun woning liggen dan tegenwoordig het geval is. Het spreekt dan ook voor zich dat men dan net wat minder de aandrang voelde om deze inboedel te laten verzekeren. Tegenwoordig is dat wel even anders.

Het feit dat de inboedelverzekering door de jaren heen aanzienlijk populairder is geworden heeft een niet onbelangrijk extra voordeel met zich meegebracht. Het aanbod met inboedelverzekeringen is namelijk aanzienlijk gestegen. Dat kan voor jou als consument interessant zijn, want hierdoor is de verzekeringspremie onder druk komen te staan. De inboedelverzekering vergelijken zorgt er dan ook in de praktijk nagenoeg altijd voor dat je bent verzekerd van een interessant financieel voordeel. Bovendien wordt het op deze manier eveneens duidelijk welke verschillen er precies kunnen bestaan op vlak van polisvoorwaarden tussen de verschillende inboedelverzekeringen bij de diverse verzekeraars. 

 

Waar kan je, je inboedelverzekering vergelijken?

 

Het vergelijken van je inboedelverzekering is in de praktijk op verschillende manieren mogelijk. Voor wat het uitvoeren van een vergelijking betreft maken we een onderscheid tussen: 

  1. Het uitvoeren van een vergelijking bij een objectieve vergelijkingssite; 
  2. Het uitvoeren van een vergelijking op de website van een bepaalde verzekeraar; 

Het gebeurt in de praktijk opvallend vaak dat mensen een vergelijking voor hun inboedelverzekering uitvoeren op de website van een bij hen vertrouwde verzekeraar. Op het eerste zicht lijkt daar in principe niet zoveel mis mee, maar schijn bedriegt. Het is namelijk in de praktijk zo dat dergelijke vergelijkingen eigenlijk specifiek zijn bedoeld om de verzekering van de verzekeraar in kwestie aan te prijzen ten nadele van de andere inboedelverzekeringen. Met andere woorden, de uitkomst van een dergelijke vergelijking is eigenlijk niet objectief. Wil je echt een objectief beeld krijgen van de meest interessante inboedelverzekeringen? Dan is gebruikmaken van een vergelijkingssite eigenlijk steeds de meest interessante keuze. 

 

Waar rekening mee houden bij een inboedelverzekering vergelijking?

 

Op het moment dat je een vergelijking gaat uitvoeren voor wat het afsluiten van een (nieuwe) inboedelverzekering betreft zal je kunnen vaststellen dat je bij een aantal zaken stil zal willen blijven staan. Voor veel mensen is het echter niet direct duidelijk wat nu exact de belangrijkste aandachtspunten zijn. Geldt dat eveneens voor jou? Dan kunnen we je alleen maar sterk aanraden om je even te verdiepen in de punten die hieronder staan aangegeven. Op die manier zal je finaal altijd een voor jou zeer interessante inboedelverzekering afsluiten.

 

1.) Welke premie wordt er in rekening gebracht?

 

In eerste instantie zal je bij een inboedelverzekering vergelijken uiteraard aandacht willen besteden aan de hoogte van de premie die wordt aangerekend. Ondanks het feit dat deze verzekeringspremie wordt beïnvloed door heel wat verschillende factoren is het zo dat er ook altijd een groot gedeelte van wordt bepaald door de verzekeraar die de inboedelverzekering aanbiedt. De belangrijkste reden voor een inboedelverzekering vergelijken is voor de meeste mensen dan ook terug te vinden in het financiële voordeel dat ze er mee kunnen behalen. 

 

2.) Voor welke waarde wordt je inboedel precies gedekt?

 

De voorwaarden waar je op kan rekenen bij een inboedelverzekering afsluiten kunnen in de praktijk behoorlijk verschillen. Zo is het bijvoorbeeld altijd belangrijk om de nodige aandacht te besteden aan de waarde waarvoor je inboedel kan worden gedekt. Let op, des te hoger de waarde komt te liggen die wordt gedekt, des te hoger uiteraard ook de premie van je inboedelverzekering zal komen te liggen. Dat spreekt evenwel voor zich. 

 

3.) Kan je eventuele aanvullende dekkingen afsluiten?

 

Tijdens een inboedelverzekering vergelijken is het ook steeds erg belangrijk om stil te blijven staan bij de eventuele mogelijkheid om extra dekkingen af te sluiten. Onder deze extra dekkingen verstaan we verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij concreet om: 

  1. Een dekking die ook spullen dekt die zich buiten de woning bevinden; 
  2. Een speciale dekking tegen de actuele dagwaarde voor bijvoorbeeld kunstwerken; 

Het merendeel van de inboedelverzekeraars bieden hun (potentiële) verzekeringnemers in principe wel de mogelijkheid aan om één of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten voor hun inboedelverzekering. Let wel, ook hiervoor geldt dat de kostprijs die wordt aangerekend aanzienlijk kan verschillen afhankelijk van de inboedelverzekeraar in kwestie. 

 

4.) Wat zijn de mogelijkheden voor je eigen risico?

 

Tot slot is er nog een eveneens belangrijk punt waar vaak niet bij stil wordt gestaan door potentiële verzekeringnemers. We hebben het hierbij dan om het eigen risico dat kan worden gehanteerd voor de inboedelverzekering. Tijdens een inboedelverzekering vergelijken zal het dan ook haast direct duidelijk worden wat de specifieke mogelijkheden zijn die bepaalde brokers daarvoor nu precies aanbieden. Het vrijwillig verhogen van het eigen risico voor je inboedelverzekering brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. 

 

Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in het feit dat de premie van je inboedelverzekering wordt verlaagd bij een hoger eigen risico. Het belangrijkste nadeel is natuurlijk dat je bij mogelijke schade wel veel meer kosten uit eigen zak dient te betalen. Hoe het ook zij, ook het eigen risico op de inboedelverzekering is absoluut een niet onbelangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan voor wat een inboedelverzekering vergelijken betreft.

 

Related posts

Leave a Comment