Uit huis met een beperkt budget

Eerste huis

Ben je van plan het huis uit te gaan bij ben je ouders en weet je niet hoe je de woningstoffering van je nieuwe huis aan moet pakken met een beperkt budget. Wij hebben een aantal tips en tricks die jou zo verder kunnen helpen.

Kringloop

Een handige tip die meestal wel werkt. Er is in elke plek in Nederland wel een kringloop te vinden. Deze zijn er in allerlei verschillende maten en vormen. De meeste kringlopen hebben niet de nieuwste spullen maar vaak oudere, houten, meubels. Hiermee kan je een retro inrichting creëren voor je huis. Super cool natuurlijk. Het gaat om de juiste balans. Grote meubels en elektrische apparaten kun je prima vinden bij de kringloop maar matrassen en dat soort gelijke gebruiksvoorwerpen zijn er vaak niet. Een andere tip voor bij de kringloop is om door de spullen heen te kijken. Vaak zien deze er totaal anders uit met een likje verf.

Ikea

Voor woningverlaters een ideale plek om spullen te verzamelen die redelijk goedkoop zijn voor je nieuwe huis. Er kleven wel twee nadelen aan de Ikea. Naast dat je zelf je producten in elkaar dient te zetten zijn de producten ook niet helemaal uniek. Grote kans dat je bij je vrienden dezelfde producten weer gaat vinden. Het is wel een plek waar je makkelijk al je benodigdheden vind.

Sale

Er zijn jaarlijks een aantal sale momenten in de retailbranche. Dit geldt ook voor meubelboulevards. Door precies goed te timen kan je ervoor zorgen dat je voor een schappelijke prijs leuke producten kan scoren. Tegenwoordig is dit namelijk ook een branche die ook erg gevoelig is voor trends waardoor veel bedrijven vaak hun inrichting veranderen en dan overblijven met een voorraad.

Marktplaatsen

Er zijn op het internet veel marktplaatsen te vinden die kwalitatief goede tweedehandse producten aanbieden. Zo heb je Marktplaats wat een hele bekende speler in de markt is. Hier kun je veel producten zoeken en vinden. Nadeel hieraan is dat er veel concurrentie is en dat antiek bedrijven hier ook rondkijken of ze producten kunnen vinden. Daarnaast zijn er kleinere groepen op Facebook waar je in een bepaalde regio op zoek kunt gaan naar een product. Dit is het nieuwe Facebook Marketplace. Daarnaast zijn er op Facebook ook nog regionale aanbod groepen. Binnen deze groepen kunnen vaak inwoners van de regio producten ruilen, zoeken of verkopen. Perfect als je niet te ver wilt reizen voor je bank.

Familie

Naast alle bovengenoemde opties kun je ook aan je familie, vrienden of kennissen vragen of zij hun woonstoffering wegdoen. Vaak is er wel iemand die net een bank veranderd of een tv vervangt. Dit is een leuke en goede manier om makkelijk aan je spullen te komen en vaak is de prijs hier lager.  

Wil je meer informatie over woninginrichting kijk dan rond op het internet.

Related posts