De beste kinderdekens

Een zachte warme deken komt altijd van pas voor als je kinderen hebt. Of het nu midden winter is, buiten erg koud, en je wilt dat je kind lekker warm op de bank kan zitten of het begint net buiten wat frisser te worden maar je wilt nog genieten van wat frisse buitenlucht samen met je kind. Je kind wilt slapen dat kan natuurlijk niet zonder deken. Het is in deze situaties fijn om een deken bij je te hebben. Maar wat zijn nu de trendy dekens op dit moment die geschikt zijn voor kinderen. Een deken kan je inrichting totaal af maken maar dient nog functioneel te zijn voor je kind. Ontdek nu wat de beste trends zijn op het gebied van kinderdekens.

Wiegdeken

Een wiegdeken is een deken die wordt gebruikt in een babykamer. Een kind slaapt lekker warm en veilig op of onder een wiegdeken. Vaak worden ze gemaakt met eco materiaal. Het materiaal is het belangrijkste aspect van een kinderdeken. Vaak stoppen kinderen spullen in hun mond. Het is daarom belangrijk om een wiegdeken te nemen die duurzaam is. Daarnaast moet het materiaal ademen, gebruik daarom nooit synthetische stoffen. Doordat een wiegdeken van origine gebruikt wordt voor baby’s zijn deze dekens zachter en warmer dan de plaids. Hierdoor zijn ze ideaal voor het gebruik op de bank. Ze passen mooi bij het interieur door de vormen die gebruikt worden op het deken. Mocht dit nou niks voor jou zijn dan kan je altijd nog een plain versie hiervan te nemen. Het belangrijkste is dat de wiegdeken veilig is en je kind lekker warm houdt.

Ledikantdeken

Een ledikantdeken lijkt op een wiegdeken. Vaak wordt een ledikantdeken gemaakt van bio-wol of eco-katoen. Het grootste verschil met de wiegdeken is dat een ledikantdeken net iets groter is dan een wiegdeken. Doordat een ledikantdeken zachter is dan een wiegdeken is de ledikantdeken net iets beter geschikt om te gebruiken bij het spelen. Daarnaast kan je de ledikantdeken gebruiken in de auto of als je aan het picknicken bent. Een ledikantdeken heeft vaak aan één kant een patroon en is andere kant een effen kleur. Wanneer er visite komt kan je hem omdraaien en zo zorgen voor een rustige sfeer in huis.

We hopen je wat wijzer hebben te gemaakt en hopelijk kies je de beste deken uit  voor je kind.

Related posts