PVC vloer

Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom je voor een PVC vloer kunt kiezen. De meest genoemde is de extra lange levensduur en anderen roemen juist het feit dat je de vloeren amper hoeft te onderhouden. En zo heeft iedereen tenminste een goede reden om ook voor een vloer van PVC te kiezen. De vloer scoort uitstekend de afgelopen jaren en aan die indrukwekkende opmars lijkt voorlopig ook geen einde te komen.

Koop een topvloer voor een bodemprijs

PVC vloeren met betonlook? Een strakke PVC vloer met het bekende visgraatpatroon? Het is anno 2019 allemaal mogelijk. Als er dan toch iets is dat in het nadeel spreekt van deze vloer, dan is het wellicht de aankoopprijs. Die ligt namelijk iets hoger ten opzichte van de andere vloeren en dus is het beter even te wachten tot de winkels weer de jaarlijkse PVC vloeren uitverkoop op de agenda hebben staan. Dan doe je de beste zaken en koop je een topvloer voor een bodemprijs.

Stille vloeren ideaal voor in een tussenwoning en appartement

De voordelen van PVC vloeren leggen beperken zich niet tot de langere levensduur en het feit dat de vloer behalve met de stofzuiger en een doekje amper onderhoud behoeft. Zo zijn de vloeren erg stil en is de geluiddemping werkelijk formidabel. Ideaal dus voor als je in een flat, tussenwoning of een appartement woont. Ook kantoren kiezen vanwege het stille PVC steeds vaker voor juist deze vloer. Nog iets: PVC past zich heel snel aan de omgevingstemperatuur aan en voelt dus al snel comfortabel aan. Helemaal ideaal is de combinatie tussen vloeren van PVC en vloerverwarming.

De ultieme geleider van warmte

Dat die combinatie zo sterk is, is vooral gelegen in het feit dat een PVC vloer amper warmte tegenhoudt. PVC geldt namelijk als de ultieme geleider van warmte. Je kunt deze combinatie zeker ook toepassen in de badkamer, want moderne PVC kan best tegen vocht en een vochtige ruimte. Nog een voordeel van deze combinatie is dat je dit echt gaat merken aan de maandelijkse energienota.

Perfect voor gezinnen met jonge kinderen

De vloer wordt ook beschouwd als de ideale gezins vloer, juist vanwege de al genoemde vochtbestendigheid.  En kinderen willen nog wel eens een keertje knoeien met hun drinken, op een vloer van PVC is dit dus geen probleem, zoals de vloer ook al erg slijtvast is, ook op de intensieve belopen delen. En mocht je dan na jaren wel een signaal van slijtage of een beschadiging vinden, dan kun je gemakkelijk alleen die delen van de vloer vervangen. Ook staat een PVC vloer bekend om de mate van comfort, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid en de natuurgetrouwe dessins waarin de vloer aangeboden wordt.

Voor de afwerking worden geen plakplinten gebruikt

Uiteraard wordt bij de afwerking van de vloer geen plakplint gebruikt, dat zou afbreuk doen aan de prachtige vloer die dus gewoon strak tegen de muur gelegd wordt. Nadeel?  Wellicht de prijs, al is een vloer van PVC gezien de levensduur en andere voordelen eigenlijk relatief juist goedkoper dan elke andere vloer.

Related posts