Een design lamp, voor een echte blikvanger in huis

design lamp

Heb jij een nieuwe lamp nodig voor in de woonkamer, voor boven de eettafel, voor naast je luie stoel of voor in de slaapkamer, overweeg dan te investeren in een mooie design lamp. Een design lamp is ontworpen door een designer en is dus vaak wat artistieker dan de standaard lampen die je in de winkel koopt. Het is een lamp die op mag vallen, die als een pronkstuk in je interieur geplaatst kan worden en die ongetwijfeld de aandacht zal trekken. Ben jij van plan om een design lamp te kopen, dan komt de onderstaande informatie vast goed van pas.

Een design lamp die bij je interieur past

Bij design lampen gelden eigenlijk geen regels. Alles is mogelijk, want deze worden vanuit het niets ontworpen. Je zult dus design lampen tegenkomen die je heel mooi vindt en exemplaren waar je niets van begrijpt. Net als eigenlijk met alle kunstwerken het geval is. Als jij een lamp gaat kiezen voor jouw interieur, dan moet deze daar wel in passen. Een moderne lamp zal in een klassiek interieur niet goed tot zijn recht komen. Er worden design lampen aangeboden in allerlei stijlen, zoals industrieel, modern, landelijk en klassiek. Ga jij een design lamp uitkiezen en bestellen, zorg er dan voor dat deze in jouw interieur wel goed tot zijn recht komt.

Hoofdverlichting, accentverlichting of sfeerverlichting?

De lichtbronnen in jouw woning zijn onderverdeeld in verschillende groepen. Met de hoofdverlichting kun je een hele kamer verlichten. Deze staat vaak uit of wordt alleen gebruikt als er even meer licht nodig is. Sfeerverlichting is juist bedoeld om bepaalde hoeken in de kamer te verlichten. Hierdoor ontstaat er meer sfeer in huis. Spotjes zijn een goed voorbeeld van accentverlichting. Ze accentueren bijvoorbeeld een schilderij aan de muur of een kunstwerk in de kast. Vraag jezelf van tevoren altijd af welke functie jouw design lamp moet gaan vervullen, zodat je de juiste lamp koopt bij de juiste toepassing.

De juiste lamp voor de juiste plaats

Een ander punt waarover je moet nadenken als je een design lamp gaat uitkiezen is de vorm. Heb je bijvoorbeeld een lange eettafel die verlicht moet worden, dan is het mooi om daar een lange lamp boven te hangen die de gehele tafel van licht voorziet. Een kleine lamp valt daar eigenlijk wat in het niet en is beter als sfeerverlichting, bijvoorbeeld bij je leesstoel. Design lampen worden in allerlei vormen en maten aangeboden, dus het is goed om hier even over na te denken. Heb jij een modern interieur met veel rechte hoeken, dan kan een ronde design lamp daar ook een mooi contrast in vormen.

Tip van ‘t huis: Bekijk hier de hanglampen van LampTwist!

Koop je lampen online

De beste plaats om je design lamp te kopen is online. Webwinkels zijn goedkoper omdat ze minder uitgaven hebben en dat betekent dat je dezelfde kwaliteit ontvangt voor een lagere prijs. Kijk wel altijd even naar een keurmerk of ander bewijs van kwaliteit, zodat je zeker weet dat je niet voor de gek wordt gehouden.

Related posts

Leave a Comment