Investeren in gevelrenovatie?

gevelrenovatie

Wie iets over gevelrenovatie hoort, die denkt onwillekeurig toch meteen aan statige oude panden of aan al even mooie monumenten. Op zich geen gekke gedachte, maar niet altijd de waarheid. Ook nog jongere panden en woningen zijn niet zelden aan renovatie toe. Het resultaat is verbluffend en bovendien wordt elke woning door renovatie meteen een stuk meer waard. Dit is dus ook een goede overweging als jij van plan bent je woning van de hand te doen. 

De investering in gevelrenovatie verdient zich altijd terug 

De investering die gevelrenovatie vraagt, verdien je altijd terug. Het is een gegeven dat door gevelrenovatie toe te passen jouw huis meer waard wordt als je het huis verkoopt. Bovendien ziet een huis er na de renovatie een stuk beter uit. Dat er juist nu relatief vaak een gevelrenovatie uitgevoerd wordt, is niet verrassend. In de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren van de vorige eeuw zijn er namelijk heel veel huizen gebouwd met een gevel van povere kwaliteit. Vaak is het voegwerk heel slecht. Door de gevel te renoveren, kun je dit echter prima herstellen. 

Alle werkzaamheden waarmee je een gevel weer in conditie krijgt 

Voor de goede orde; gevelrenovatie omvat alle werkzaamheden waarmee je een gevel weer in goede conditie kunt krijgen. Die werkzaamheden kun je in de kern beperken tot gevelreiniging, gevel voegen en de gevel impregneren. Het reinigen van de gevel is vaak de eerste stap die je zet als de gevel gerenoveerd moet worden. Afhankelijk van de mate van vervuiling en het type gevel zijn er verschillende technieken die je gevel op uitstekende wijze kunnen reinigen. 

Bij een regenbui heeft de gevel nu een waterafstotende werking 

Nadat je de gevel gereinigd hebt, kun je ervoor kiezen de gevel te laten impregneren. Je reinigt dus eerst de gevel, laat die gevel vervolgens drogen en laat de gevel tot slot impregneren. Er wordt als het ware een vloeistof over de gevel aangebracht en die laag hardt uit. Bij een volgende regenbui zie je de werking. De gevel zal namelijk een sterk waterafstotende werking hebben en daardoor blijft de gevel veel langer in perfecte conditie. 

Het geheel of gedeeltelijk vervangen van het voegwerk 

Gevelrenovatie wordt vaak toegepast als sprake is van matig voegwerk. Je kunt dan het voegwerk helemaal of gedeeltelijk vervangen. Voegwerk van de genoemde woningen uit de vorige eeuw is vaak borstel voegwerk, en dan van het slechtste soort. Vaak is het te droog aangebracht waardoor nu dus veel problemen ontstaan. Als je reinigt, impregneert en voor gedeeltelijk nieuw voegwerk kiest, dan kun je spreken van een geslaagde gevelrenovatie. Soms echter is alleen reinigen en impregneren al meer dan voldoende, dit als het voegwerk nog wel in orde is. Je woning ziet er weer een stuk beter uit en stijgt in waarde. Dit is interessant als jij je woning wenst te verkopen. Het is belangrijk om voor een gevelrenovatie een beroep te doen op een specialist. Een specialist die kan reinigen, die de woning perfect kan impregneren en delen van het voegwerk kan vervangen.

Related posts