Ruimtebesparende trap: ideaal bij weinig ruimte!

ruimtebesparende trap bij weinig ruimte

Bij weinig ruimte in huis moet je soms een beetje creatief zijn. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een ruimtebesparende trap. Een gewone vaste trap is vaak de meeste logische keuze. Zeker wanneer je een hal hebt, maar heb je weinig ruimte? Dan neemt een vaste trap onnodig veel ruimte in beslag. Een ruimtebesparende trap kan in deze situatie uitkomst bieden en levert je meer ruimte op. 

Wanneer je op zoek bent naar een trap voor op een plek waar je weinig ruimte hebt, dan heb je de keuze uit verschillende soorten trappen. In dit artikel vertellen we meer over de mogelijkheden.

Spiltrap

Een spiltrap wordt ook wel eens een spiraal- of wenteltrap genoemd. Bij dit type trap worden de traptreden 180 graden rondom een metalen spil geplaatst, waardoor de trap niet meer ruimte inneemt dan de breedte van de traptreden. Spiltrappen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen en materialen. Ook heb je de keuze uit verschillende diameters. Zo zijn er spiltrappen met een diameter van slechts 100 cm. Hoe kleiner de diameter, hoe minder ruimte de trap in beslag neemt. Een ander groot voordeel om te kiezen voor een ruimtebesparende spiltrap is dat deze gemakkelijk zelf te monteren is. Als je de trap als bouwpakket koopt dan ben je goedkoop uit voor de materialen en door de trap zelf te monteren bespaar je ook nog flink op arbeidskosten.

Middenboomtrap

Een andere soort die ruimte bespaart is de middenboomtrap. Bij dit type trap worden de traptreden ondersteund door stalen consoles. In het midden van elke trede worden dit gemonteerd. Deze stalen consoles kunnen in hoogte versteld worden, waardoor de trap gemakkelijk op maat gemaakt kan worden. Middenboomtrappen zijn maximaal 60 cm breed,

Vlizotrap

Op zoek naar een trap voor een ruimte waar je niet dagelijks komt? Dan is een vlizotrap ideaal. Vooral bij zolders en vlieringen wordt er vaak gekozen voor een simpele vlizotrap. Een vlizotrap zit vaak in een luik in het plafond. Als je naar boven wilt, dan schuif je de trap eruit. Maak je geen gebruik van de trap? Dan berg je hem weer op en neemt die geen ruimte in beslag.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor het zelf plaatsen van een trap? Op Houtcompleet.nl vind je een uitgebreid assortiment met goedkope houten bouwpakkettrappen.

Related posts

Leave a Comment