Waarom een waterontharder een goede aankoop kan zijn

waarom een waterontharder

Merk je dat er veel kalk in het water zit dat bij je uit de kraan komt? Als de hoeveelheid kalk in het leidingwater vrij hoog is, dan kun je een waterontharder laten plaatsen. Is kalk in je water dan zo erg? En welke voordelen biedt een ontharder? Hieronder benoemen we de verschillende voordelen. Zo kun je voor jezelf beoordelen of het wel of niet verstandig is om een ontharder aan te schaffen.

Met een waterontharder voorkom je kalkaanslag

Laat je een ontharder plaatsen, dan voorkom je dat er kalkaanslag ontstaat. Dat verschil merk je terug aan de gezondheid van je huid, maar ook aan je pas gewassen kleding. Het voelt allemaal een stuk zachter aan. Dat een waterontharder een prettige werking heeft, is dus zeker. Hoe zit het echter met het werk dat je zelf aan het systeem hebt? Dat is eigenlijk bijzonder weinig, gezien de ontharder automatisch is. Voor het extra werk hoef je het dus niet te laten.

Besparen op schoonmaakmiddelen

Met een waterontharder bespaar je op schoonmaakmiddelen. Het systeem is bovendien duurzaam. Daar komt dus nog bovenop dat je zachter haar en ook een zachtere huid krijgt. Haal je de was uit de wasmachine? Ook dan kun je vaak voelen dat de ontharder zijn werk heeft gedaan. Wist je ook dat je veel geld kunt besparen door een ontharder aan te schaffen? Doordat er minder kalk in je leidingwater zit, zullen veel andere machines een langere levensduur hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan de wasmachine, maar ook van je koffieapparaat.

Hoeveel kalk zit er in het water?

Hoeveel kalk er in je leidingwater zit, is meetbaar. Dat meten we in de eenheid Duitse Hardheid. Er zijn testsets te verkrijgen waarmee je eenvoudig na kunt gaan welke hardheid je eigen leidingwater heeft. Merk je dat het water inderdaad te hard is? Dan is het geen slecht idee om een ontharder te laten installeren. Een waterontharder verwijdert de kalk uit het water door middel van kleine bolletjes van kunsthars. Het kalk bindt zich vervolgens aan deze korrels, terwijl het water verder stroomt. 

Het reinigen van de korrels

Vanzelfsprekend zullen de korrels in de ontharder niet eindeloos veel kalk op kunnen nemen. Na verloop van tijd moeten de korrels schoongemaakt worden. Dit proces noemen we regenereren en hiervoor is pekelwater benodigd. Wat jij hiervoor moet doen? Je hoeft het systeem eigenlijk alleen aan te vullen met zout! Het systeem zal zich dan automatisch zo’n twee keer per maand regenereren.

Een waterontharder kopen?

Heb je besloten dat je zelf een ontharder in huis wilt? Laat deze dan door een expert installeren, zodat je zeker kunt zijn van een goed werkend systeem! De verschillende partijen kun je eenvoudig vergelijken door middel van recensies. Deze geven je namelijk een goed beeld van welke ervaringen andere consumenten met de betreffende partij hebben gehad. Zo kies jij uiteindelijk voor de beste partij en kun je een lange tijd van de ontharder blijven profiteren. Zeker geen slecht idee dus!

Related posts

Leave a Comment