Refurbished telefoon kopen? Hier moet je op letten

refurbished iphone

 

iPhones en Samsung telefoons worden alsmaar duurder. Een abonnement nemen is ook niet altijd een goed idee. Tegenwoordig krijg je dan direct een BKR registratie aan je broek. Dus wat moet je dan? Je wilt niet teveel geld uitgeven aan een telefoon, maar wel een goed productief model. Dan kies je voor een refurbished toestel. Deze telefoons zijn technisch gezien in topconditie en worden geheel gecontroleerd. Slechte onderdelen waardoor de telefoon minder goed zou kunnen presteren worden vervolgens vervangen. Dit zorgt ervoor dat jij nog jaren plezier kunt hebben van jouw nieuwe toestel.

Refurbished is een duurzaam alternatief

Refurbishen betekent opknappen. Dit houdt in dat slechte onderdelen vervangen worden. Logischerwijs betekent dit ook dat er niet nogmaals productiematerialen aan te pas komen. Telefoons maken is een vervuilende bezigheid. Een refurbished telefoon hoeft niet nog een keer gefabriceerd te worden en is hierdoor een stuk minder vervuilend. Zo kun jij binnen mum van tijd wat doen aan jouw voetafdruk.

Let op de kwaliteitscheck

Elke goede aanbieder van bijvoorbeeld een refurbished iphone 7 of refurbished iphone 8 kijkt telefoons eerst goed na. Dit doen ze door middel van een kwaliteitscheck. Sommige aanbieders doen dit door middel van robots, bij andere komt er echt handwerk kijken. Er is niet direct een correlatie te vinden tussen de manier van kwaliteitscheck en de kwaliteit van het toestel. Toch kun je wel stellen dat er in ieder geval op de site moet staan dat ze deze kwaliteitscheck uitvoeren. Kijk hier dus altijd goed naar, wanneer je een refurbished telefoon aanschaft.

Een goede kwaliteitscheck zorgt voor goede garantie

Wanneer een aanbieder zijn telefoons goed checkt, kan hij zonder moeite een betere garantie geven. Een goede garantie is dus één van de maatstaven waarmee je kunt benaderen hoe goed de kwaliteitscheck van de telefoons is. Als advies geven wij altijd dat je moet kijken naar een garantie van minimaal 24 maanden. Dit duidt aan dat de aanbieder achter zijn aanbod staat en gemakkelijk garant kan staan voor 24 maanden.

Een gratis case

Doordat er, afhankelijk van de kwaliteit, nog weleens krasjes uit de behuizing kunnen zitten, adviseren wij ten alle tijden om een refurbished telefoon uit te kiezen waarbij je een gratis case krijgt. Dit zorgt er namelijk voor dat je telefoon langer en netter bewaard blijft, maar ook dat de krasjes die mogelijk op het toestel zitten minder opvallen. Logischerwijs is dit prettig wanneer je gewoon een net uitziende iPhone of Samsung in je handen wilt hebben.

Succes!

Ik wens je ontzettend veel succes bij het uitzoeken van een refurbished toestel en hoop dat je gemakkelijk tot een goede keuze kunt komen met behulp van de tips uit deze blog.

Related posts