3 manieren om fit te blijven in 2019

Je kent het wel. Na de feestdagen heb je je voorgenomen om in het nieuwe jaar gezonder te gaan leven. Dit betekent regelmatig sporten, gezonder eten en voldoende slapen. Toch blijkt dit voor een groot deel van de mensen een stuk lastiger om te doen dan om te zeggen. Daarom geven wij je 3 manieren om toch fit te blijven in 2019.

1. Laat je motiveren door een personal trainer

De allerbeste manier om toch te sporten terwijl je weinig motivatie hebt is door een personal trainer te nemen. Een personal trainer gaat altijd eerst een gesprek met je aan om jouw doelen te bepalen en verwachtingen te scheppen. Vervolgens maakt hij samen met jou een persoonlijk trainingsschema zodat je het maximale uit je trainingen haalt. Ook als je er even doorheen zit motiveert hij je om toch even door te gaan. Daarom is een personal trainer echt iets voor jou als je moeite hebt met het vinden van motivatie.

2. Ga thuis aan de slag

Een andere veelgehoorde reden om niet te sporten is omdat men geen zin heeft om de deur uit te moeten. Met name in de koude wintermaanden is dit een issue. Zeker als je nog een stuk moet rijden voordat je bij de sportschool bent. Mocht je dit bij jezelf herkennen is het verstandig om een aantal fitnessartikelen aan te schaffen en thuis een sportruimte voor jezelf te maken. Het hoeft niet groot te zijn en je hoeft hiervoor echt geen hele fitnessapparaten aan te schaffen. Met een paar dumbells en/of kettlebells kan je al een grote diversiteit aan oefeningen doen om toch fit te blijven.

3. Kies een sport die je echt leuk vindt om te doen

Tegenwoordig is de sportschool populairder dan ooit. Ook gaan er steeds meer mensen hardlopen. Toch betekent dit niet dat dit ook iets voor jou is. Het allerbelangrijkste is dat je een sport beoefent die je echt leuk vindt. Als je tegen je zin in naar de sportschool moet, zal je ook niet snel je gestelde doelen behalen, omdat je toch niet altijd de volle 100% geeft. Zorg er daarom voor dat je op zoek gaat naar iets waar je passie ligt. Of dit nu voetbal, tennis, squash of atletiek is maakt niet uit. Ga gewoon eens langs bij een lokale vereniging om te vragen of je een proefles mag meedraaien. Als je het niet probeert weet je het ook niet!

Zoek je nog meer leuke sporten waar je veel plezier aan beleeft en dus makkelijk volhoudt? Kijk dan op de blog van Dames van Nu

Related posts