Deze elektrische auto’s komen in 2019 uit

elektrische autos

Je ziet ze steeds meer verschijnen op de Nederlandse wegen: elektrische auto’s. Ook in de wijk zie je steeds meer laadpalen en elektrische auto’s op de oprit staan. Daar waar elektrisch rijden een aantal jaar geleden alleen nog voor de rijken was, begint dit steeds toegankelijker te worden voor het grote publiek. Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen uit, die door lagere kosten ook goedkoper zijn voor de consument. Lees in dit artikel 3 elektrische auto’s die in 2019 in Nederland worden verwacht.

1. Tesla Model 3

Tesla is al een aantal jaren toonaangevend op het gebied van elektrisch rijden. Het paradepaardje van Tesla, de Model S, was echter alleen toegankelijk voor de rijkere onder ons. Tesla zou Tesla niet zijn zonder haar flamboyante en ambitieuze CEO Elon Musk. Hij had als doel gesteld om elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk te maken. Dit heeft resulteert in de Tesla Model 3. Een elektrische auto die ook voor “normale” gezinnen te betalen is. Met een prijskaartje van ongeveer €35.000 kun je stellen dat dit goed is gelukt. Toch is er ook voor de snelheidsduivels ook een nieuw model. De Tesla Model 3 met Performance pakket. Deze trekt maar liefst binnen 3,9 seconden op naar 100 km/h!

2. Mercedes-Benz EQC

Het heeft even geduurd, maar Mercedes komt in 2019 dan eindelijk met een elektrische SUV. De Mercedes-Benz EQC. Met een volle accu rijd je ongeveer 375 kilometer in optimaal comfort zoals je dat van Mercedes gewend bent. Ook het prijskaartje dat aan deze auto hangt is zoals je dat van Mercedes gewend bent. Waarschijnlijk kost de EQC in de showroom om en nabij de €75.000-,. Niet niks voor een auto, maar dan krijg je wel een échte elektrische Mercedes.

3. Volkswagen I.D. Neo

Volkswagen heeft in de laatste jaren al flink wat elektrische auto’s op de markt gebracht. Na de Golf GTE en de e-UP komt in 2019 de I.D. lijn uit. De ID Neo wordt volgens Volkswagen zelf de belangrijkste auto van het merk. Net als Tesla is het volledig autonoom rijden al mogelijk met de Volkswagen ID Neo. Uiteraard mag dit volgens de wetgeving nog niet, maar de soft- en hardware van de ID Neo kan het aan zodra de wetgeving het toelaat. De toekomst van autonoom rijden komt steeds een beetje dichterbij.

Er zijn dus mooie nieuwe elektrische auto’s op komst. Wil jij meer weten over elektrisch rijden of over de kosten voor elektrisch rijden? Bezoek dan de website van Laadpunt Nederland.

Related posts