Breng sfeer aan met onderhoudsvrije planten

Planten zijn een belangrijke factor voor de sfeer in een ruimte. Ruimtes waar geen planten staan hebben vaak een kille sfeer. Toch kiezen veel mensen er voor om geen planten in de woonkamer te zetten vanwege het onderhoud dat een plant nodig heeft. Gelukkig zijn er verschillende alternatieven.

1. Koop een kunstplant

De makkelijkste optie is misschien wel om een kunstplant aan te schaffen. Daar waar kunstplanten er vroeger nog erg nep uitzagen, is dat tegenwoordig wel anders. De echt goede kunstplanten zijn niet meer van echt te onderscheiden. Bovendien heeft een kunstplant vele voordelen:

  • Geen onderhoud;
  • Lange levensduur;
  • Hoeft niet op een speciale plek te staan;
  • Huisdier-proof;

Uiteraard heeft een kunstplant geen onderhoud nodig. Wel is het verstandig om de plant regelmatig even af te stoffen. Het is namelijk een perfecte plek voor stof om zich te verzamelen. Een ander groot voordeel is natuurlijk dat de levensduur van een kunstplant vele malen langer is dat die van een echte plant. Terwijl je er niets voor hoeft te doen! Deze planten hoeven niet in daglicht te staan en kunnen zowel tegen warmte als kou. Ideaal dus. Bovendien is zijn kunstplanten een veilige optie voor huishoudens met huisdieren. Er zijn namelijk veel planten die giftige bladeren hebben. Uiteraard heb je hier met kunstplanten geen last van.

2. Kies voor een onderhoudsvriendelijke plant

Behalve kunstplanten zijn er ook veel echte planten die weinig onderhoud nodig hebben. Denk hierbij aan vetplanten of cactussen zoals de Aloë Vera plant of de Kangoeroevaren. De planten hebben maar weinig water nodig om te overleven. Je hoeft dus niet iedere dag met een gieter alle planten langs te gaan om er zeker van te zijn dat de planten het overleven. Toch krijgt de ruimte een stuk meer sfeer als er dergelijke planten staan. Bovendien zorgen deze planten er voor dat de luchtkwaliteit verbetert. Ze zetten namelijk CO2 om in zuurstof. Heb jij weinig tot geen planten in huis staan en heb je regelmatig hoofdpijn? Dan kunnen planten zomaar eens de oplossing zijn voor dit probleem.

3. Kies voor andere decoratie

Als je écht geen planten in huis wilt halen, maar toch sfeer wilt aanbrengen kan je altijd nog voor andere decoratie gaan. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij met planten of een mooi canvas. Zo breng je toch nog iets van sfeer aan, maar het resultaat haalt het niet bij een mooie kunstplant of echte onderhoudsvrije plant.

Related posts