Het gebruik van hout in je huis

Veel mensen houden ervan om in een woning gebruik te maken van natuurlijke producten. Hout en natuursteen zijn dan ook veelgebruikte producten als het aankomt op interieur. Vooral hout is erg geliefd. Niet alleen echt hout, maar ook de houtlook. We geven je leuke ideeën voor het gebruik van hout of een houtlook in je huis.

Houtlook tegels

Stel je voor dat je weg bent van houten vloeren en deze look ontzettend mooi vindt, maar geen zin hebt in het onderhoud dat komt kijken bij een houten vloer. Dan hebben we nu de oplossing voor je, namelijk houtlook tegels. Dit is keramisch parket met een mooie houtlook. Op deze manier heb je een vloer die oogt als prachtig hout, maar heb je weinig onderhoud. Met deze tegels krijgt je woning gelijk een warme uitstraling. De tegels zijn niet te onderscheiden van een echt houten vloer. Even dweilen en je vloer is gelijk weer helemaal schoon.

Houten balken en meubels

Sommige woningen zijn gezegend met prachtige houten balken. Deze balken geven een woning een unieke en authentieke uitstraling. Heb je dit niet in je woning, dan kun je ook gaan werken met houten meubels om deze uitstraling te creëren. Niet alles hoeft van hout te zijn, een mix van hout en andere materialen is juist erg speels. Denk bijvoorbeeld aan een houten eettafel en een houten kast, maar werk verder met stof en zwart staal. Of juist met leer, ook een natuurlijk materiaal en dit oogt erg gaaf in combinatie met hout. Robuuste, houten meubelstukken staan erg stoer in je woonkamer.

Een open haard met houtblokken

Wat is er gezelliger dan een knapperende open haard in je woonkamer? Het is lekker warm en enorm sfeervol. Zet naast de open haard een rek neer met hierin houtblokken voor in de open haard. Zo breng je de natuur wel heel letterlijk je woonkamer in. Heb je geen echte open haard? Dan kun je altijd kiezen voor een elektrische sfeerkachel. Dit brengt ook genoeg sfeer en warmte in huis.

Het leuke aan hout is dat het in verschillende tinten te vinden is. Combineer donker hout met licht hout voor een gaaf effect.

Related posts