Tips voor je slaapkamer

Vaak is de benedenverdieping al perfect gestyled en moet je nog beginnen met het inrichten van je slaapkamer. En dan? Wat ga je doen met je slaapkamer? Het is heel herkenbaar hoor, je bent niet de enigste die het inrichten van de master bedroom erg uitstelt. Maar dit wordt verleden tijd. Na de onderstaande tips en inspiratie kun je niet wachten om te beginnen aan je slaapkamer.

Inrichting slaapkamer

Je kunt het beste als eerste bedenken wat je allemaal in je slaapkamer wilt hebben. Kies je voor een kast of een hip kledingrek? Wil je een tweepersoonsbed of toch niet? Kies je voor meerdere nachtkastjes of voor eentje.  Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen voor je kan beginnen met het inrichten van je slaapkamer. Bij basiselementen voor in je slaapkamer kun je denken aan een bed, een kledingkast, een vloerkleed, slaapkamerverlichting, een spiegel en leuke slaapkameraccessoires. Kies bijvoorbeeld voor een leuk behang of voor muurstickers.

Denk er ook goed over na wat voor soort verlichting je in je kamer wilt en of je voor lamellen kiest of voor een gordijn. Wat ook belangrijk is en natuurlijk als eerste moet gebeuren is de kamer een kleurtje geven. Vind je het moeilijk om te kiezen welke kleur echt bij jou past? Kijk hieronder dan welke kleuren waarvoor staan:

Kleuren slaapkamer

Rood – kracht, sensualiteit & liefde
Oranje – energie, warmte & dynamiek
Geel – vrolijkheid, warmte & inspiratie
Groen – kalmte, natuur & balans
Blauw – koelte, betrouwbaarheid & rust
Paars – rijkdom, wijsheid & mystiek

Tevens is blauw de kleur voor de beste slaapkwaliteit!

Natuurlijk kun je ook kiezen voor kleurencombinaties. Hierbij moet jezelf eerst nagaan welke sfeer je in de kamer wilt creëren. Wil je graag rust creëren? Kies dan voor natuurlijke kleuren, zoals wit, bruin en beige. Dit kun je eventueel combineren met subtiele pasteltinten. Wil je meer vrolijkheid en energie creëren? Kies dan voor kleuren zoals geel, oranje of rood. Mocht je niet per se van die kleuren houden kies dan voor een andere variant zoals goudgeel, honinggeel of bijvoorbeeld pasteloranje.  Ga je toch liever voor de sfeer rijkdom en mysterie? Kies dan voor donkere kleuren. Deze geven het gevoel van rijkdom. Daarnaast zorgen donkere kleuren er ook voor dat de ruimte kleiner lijkt waardoor er een intiemere sfeer is. Mooie kleuren voor in de slaapkamer zijn; chocoladebruin, karmijnrood en donkerpaars.

Keuze genoeg dus! Voor andere leuke inspiratie kun je ook in woonwinkels of op verschillende social mediakanalen kijken. Denk hierbij aan pinterest of instagram. Hier is genoeg inspiratie te vinden.

Related posts