Het starten van een zeeaquarium

Zie je vaak mooie aquariums en begin je er aan te denken om er zelf ook aan te beginnen, dan is dit natuurlijk een heel mooi idee. Echter komt daar heel veel meer bij kijken dan dat je misschien van te voren denkt. Daarom helpen wij je graag en vertellen we in dit artikel meer over het starten van een zeeaquarium.

Hoe start je een zeeaquarium?

Natuurlijk moet je, als je graag wil beginnen met een zeeaquarium, eerst alle spullen in huis halen. Wat je precies moet hebben, hangt ook af van de ruimte die je hebt. Waar ga je het aquarium neerzetten? Heb je er bijvoorbeeld nog een meubel bij nodig? Het is belangrijk om je aquarium namelijk op een goede, stevige ondergrond te zetten. Zorg er ook voor dat je al weet waar je het aquarium gaat zetten; dan weet je namelijk ook meteen hoeveel ruimte je hebt! Als je dit allemaal weet, dan kun je een zeeaquarium gaan kopen. Daar zijn speciale winkels voor. Zo kun je bij de zeeaquarium specialist Coral and Fish Store een compleet pakket aanschaffen waar alles in zit wat je nodig hebt; van het aquarium zelf tot de techniek! Je kunt daar bijvoorbeeld ook terecht voor vissen, koralen en anemonen voor in je aquarium.

Water in je aquarium

Heb je alles in huis? Mooi. Dan is het nu tijd om je aquarium te gaan vullen. Je wil er natuurlijk graag mooie vissen, koralen en anemonen in hebben staan. Allereerst heb je zeewater nodig, wat natuurlijk niet hetzelfde is als water uit je kraan. Je kunt zeewater bijvoorbeeld kopen bij een zeeaquarium winkel. Ook kun je zelf het water maken. Met een speciaal apparaat, een osmose-apparaat, kun je het kraanwater aquarium-klaar maken. Er zitten dan geen schadelijke stoffen meer in. Door vervolgens zout aan dit water toe te voegen, heb je je eigen zeewater gemaakt!

Vissen en koralen toevoegen

Het water in je aquarium moet de juiste waardes bevatten, zodat je koralen en vissen een prettige leefomgeving hebben. In het begin kunnen deze waardes nog even schommelen. Wees niet bang, dit is normaal. Het is ook slim om je aquarium met water een week of 6 te laten staan, zonder er vissen en koralen in te zetten. Je waterwaardes zijn dan op orde en dan is je aquarium klaar om vissen en koralen toe te voegen. Zorg ervoor dat je kiest voor vissen en koralen die goed tegen schommelende waterwaardes kunnen! In een speciaalzaak kunnen ze je hier meer over vertellen en kunnen ze je adviseren over de juiste vissen en koralen voor jouw bak.

Related posts