Inspiratie – De woontrends van 2017

Een nieuw jaar betekend ook weer nieuwe trends op het gebied van wonen. Graag kijk ik in deze blog met u naar een paar van deze trends die u terug gaat zien in het interieur van 2017.

Luxury living met goud & messing

Waar eerst koper helemaal hot was in 2016, is dit naarmate het einde van het jaar naderde helemaal omgeslagen naar de kleuren goud en messing. In 2017 gaan we dit alleen maar meer terug zien in het interieur, waarbij deze kleuren zullen zorgen voor een warme en luxe sfeer in huis. Met name kleine goudkleurige details zullen het erg goed doen in het interieur tijdens deze trend. U kunt deze kleuren goed combineren met de basiskleuren zoals wit, zwart, grijs en naturel tinten. Ook kleuren als pastel roze of donkergroen zijn prima in combinatie met goud en messing.

Gezellige bank

Dit jaar zijn we niet meer op zoek naar een strakke en moderne bank maar zoeken wij juist naar een gezellige, zachte bank. Dit past goed bij de warme sfeer die men nu graag in huis wilt creëren. De kleur van de bank blijft dit keer niet alleen maar bij zwart, grijs of wit maar ook blauwe en groene tinten gaan wij in 2017 terug zien. Het materiaal van de bank zal vooral bestaan uit stof dit jaar, waarin uiteraard verschillende soorten weeftechnieken en kleurstijlen mogelijk zijn. Heeft u al een strakke bank staan die nog niet aan vervanging toe is, maar wilt u ook graag wat meer gezelligheid creëren op de bank? Dan kunt u dit alsnog eenvoudig zelf doen door deze leuk aan te kleden met wat extra losse kussens en een lekkere plaid.  Een andere trend dit jaar zijn de eettafelbanken. Meer comfort aan tafel, gezellige knus bij elkaar zitten en erg stijvol. De eettafelbanken worden vaak gecombineerd met stoelen. Dit betekent dat aan de ene kant van de tafel eettafelstoelen staan, en aan de andere kant een bank!

Kleuren trends

Op het gebied van kleuren ziet u dit jaar ook veel veranderen. In 2016 zag u vooral veel pastel en poedertinten terugkomen in het interieur maar deze zachte en liefelijke kleuren worden dit jaar vervangen door warmere en diepere kleuren. U ziet het, ook via de kleuren willen wij weer proberen de warme sfeer in huis te krijgen. Kleuren die u onder andere tegen zal komen zijn warme aarde tinten zoals bruin, terracotta, goud, dieprood en framboos. Ook frisse natuurlijke kleuren zoals donkergroen, donkerblauw, grijsblauw en gecoat zwart zullen dit jaar veel verschijnen in het interieur.

Industriële lampen

De grootste sfeermaker in huis zijn misschien wel de lampen. Als het ’s avonds donker wordt is het altijd leuk om wat kaarsen aan te doen maar met kaarsen alleen blijft het natuurlijk nog te donker in huis dus zijn lampen een must. Om de gezellige sfeer er in te houden kunt u kiezen voor industriële lampen, welke niet fel schijnen maar toch voldoende licht bieden. Zoals u wellicht al om u heen heeft gemerkt mogen de lampen weer gezien worden en worden deze lang niet allemaal meer bedekt door een lampenkap. Vooral lampen waarin u het gloeidraad goed kunt zien zijn nu erg in trek.

 

Related posts