Een schutting van composiet in een handomdraai

Veel mensen kennen composiet als een materiaal waar terrastegels van gemaakt worden. Je kunt echter ook een schutting maken van composiet. Deze kunststof is onderhoudsvrij en bestand tegen alle weeromstandigheden. Een composiet schutting heeft meestal een aluminium frame zodat hij stevig is en rechtop blijft staan, met daaromheen planken gemaakt van composiet. Nadat je de schutting neer hebt gezet, hoef je er nauwelijks meer naar om te kijken. Composiet kan namelijk niet rotten en schimmel kan zich er niet op vestigen. Dit in tegenstelling tot een schutting van hout, die je idealiter elk jaar moet behandelen tegen rot en schimmel.

Dezelfde installatie als een reguliere schutting

Het neerzetten van een composiet schutting gaat volgens hetzelfde proces als een reguliere schutting. Daarom is het goed zelf uit te voeren, maar kun je het ook door een professional laten doen. De schutting moet geplaatst worden tussen aluminium schuttingpalen die een stuk de grond in gaan. Dit verstevigt de schutting, zodat hij bijvoorbeeld niet om kan waaien. Een groot voordeel van een composiet schutting is dat je zelf het uiterlijk van je schutting kunt bepalen. Nu zijn veel schuttingen nog van hout, maar als je een strakke tuin hebt met bijvoorbeeld zwarte tegels en grijze meubelen, staat dat niet zo mooi. Composiet schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Niet afhankelijk van het weer

Vaak wordt tot de zomer gewacht met het plaatsen van een nieuwe schutting als de oude bijvoorbeeld scheef staat of aan het rotten is. Bij een composiet schutting hoeft dat niet; doordat ze tegen alle weersomstandigheden kunnen, hoeven ze niet voor de installatie behandeld te worden of een aantal dagen na het behandelen droog te blijven. Je kunt de schutting dus het hele jaar door plaatsen, zodat je in je welverdiende zomervakantie er alleen nog maar van hoeft te genieten.

Related posts